Yeni Şirketler

Galatasaray hisselerinde Riva arazisi heyecanı

Galatasaray'ın Mali İşlerden Sorumlu Danışmanı Refik Arkan'ın Riva'daki arazinin 3. köprünün güzargahında olması nedeniyle çok değerleneceğini belirterek "3. köprü belli olsun Riva'yı o zaman satarız" açıklamasında bulunması Galatasaray hisselerinde sert

Cuma günü 100 YTL'den kapanan Galatasaray hisseleri dün 106,5 YTL'ye kadar yükseldi. Galatasaray hisselerindeki yükselişte Refik Arkan'ın Futbol AŞ. ile Sportif AŞ.'nin birleştirilmesi nedeniyle borsadaki ortaklara yapılacak çağrı için gerekli finansmanın bulunacağı açıklaması da etkili oldu. Borsanın genelinde yaşanan satış baskısı Galatasaray hisselerindeki yükselişin de sınırlı kalmasına neden oldu. Galatasaray hisseleri günü cuma günkü kapanış seviyesi olan 100 YTL'den tamamladı.


Öte yandan Galatasaray'dan dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamada, Galatasaray Sportif ile Galatasaray Futbol İşletmeciliği AŞ.'nin birleştirilmesi çalışmalarına devam edilmesi kararının alındığı bildirildi. Şirket, İMKB'ye yaptığı açıklamada, diğer ortaklara yapılacak çağrıda gerekli olacak finansman için yürütülen çalışmaların da süreceği ifade edildi.


Galatasaray'ın borsadaki en büyük ortağı olan uluslararası yatırım fonu QVT, Sportif AŞ. ile Futbol AŞ.'nin birleştirilme kararına temettü gelirini azaltacağı gerekçesiyle karşı çıkmış ve aralarında Başkan Özhan Canaydın'ın da olduğu bazı yöneticiler hakkında "dolandırıcılık" davası açmıştı. QVT Fonu CEO'su Angelo Moscov, daha önce yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) birleşme kararını gündeme alabilmesi için ön şart olarak sunduğu çağrı için finansman bulamayacağını iddia etmişti.  
(Referans)