28 / 04 / 2024

Galatasaray, Riva ve Florya arsalarından olabilir!

Galatasaray, Riva ve Florya arsalarından olabilir!

Emlak Konut ve Galatasaray arasında Florya arsasının terk edilmemesi üzerine başlayan krizde Galatasaray, aldığı 350 milyon TL'yi iki ay içinde iade edemezse iki arsadan da olacak...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Galatasaray Spor Kulübü arasında Florya arsasının terk edilmemesi üzerine başlayan ve protokollerin feshine kadar uzanan kriz büyüyor. Bugün oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Emlak Konut, Florya arsasını tasfiye etme kararı aldı. Emlak Konut daha önce Florya Projesi'nin iptal olacağını, satışların ve inşaatın başladığı Riva'nın ise devam etmesi için görüşmelerin yapılacağını açıklamıştı. Fakat bu görüşmelerden de sonuç çıkmadı ve dün tüm protokol fesih edildi.

İKİ AYLIK SÜRESİ VAR

Sabah'ta yer alan habere göre, Florya arsasında teslim yapılmadığı için proje tamamen tasfiye edildi. Fakat Riva için bu durum aynı değil. Riva'da iki taraf arasında hukuki süreç başlıyor.

Protokollerin feshedilmesi sonucunda Galatasaray, bugüne kadar Emlak Konut GYO'dan aldığı 350 milyon TL'yi geri ödeyecek. Bu ödemeyi de iki ay içinde yapması gerekiyor. Eğer kulüp borcunu ödeyemezse, arsaların mülkiyeti Emlak Konut GYO'ya geçebilir. Arsalar için 2016'da 509 milyon TL fiyat biçilmişti.

VATANDAŞIN HAKKI KORUNACAK

İki arsanın bedeli bağımsız eksperler tarafından belirlenecek ve 350 milyon TL mahsuplaşılacak. Yani Galatasaray, Florya'yı terk etmeyerek hem 1 milyar TL'lik gelirden oldu hem de 350 milyon TL'lik borca girdi. Bu süreçte Riva'daki projeden konut alan vatandaşların haklarının da korunacağı belirtildi. 

İPTAL SÜRECI NASIL BAŞLADI?

Galatasaray Spor Kulübü, Riva ve Florya arsalarından gelir elde etmek için Haziran 2016'da Emlak Konut ile bir protokol imzalamıştı. Riva'daki projenin inşaatı ve satışları başlarken, Florya için süreç bir türlü başlayamadı. Galatasaray'ın sözleşmeye göre 6 ay içinde bu arsayı teslim etmeliydi. Fakat 1.5 yıl geçmesine rağmen kulüp buradan ayrılmadı. Galatasaray ise taşınması için belirlenen Kemerburgaz arazisine yönelik tedbir kararı ortaya çıkınca, buraya yeni bir tesis inşa edemedi.

1 MİLYAR TL'LİK GELİRDEN OLDU

Emlak Konut ile Galatasaray'ın imzaladığı protokol kapsamında, Galatasaray Riva'dan 761.6 milyon TL, Florya'dan da 237.8 milyon TL gelir sağlayacaktı. Böylece toplam geliri 1 milyar TL'yi bulacaktı.

İŞTE AÇIKLAMA

Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesi'nde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Şenlik Mahallesi'nde kain taşınmaz (Florya) üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile şirketimiz arasında 2016 yılında imzalanan protokoller fesih edilmiştir.

Galatasaray ile Emlak Konut resmen yollarını ayırdı! 


Geri Dön