29 / 04 / 2024

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Duyuru Galatasaray Üniversitesi tarafından sosyal medya üzerinden yapıldı.



Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’de bulunan binasında 22 Ocak 2013’de büyük bir yangın çıktı. Yangında 1992 yılından bu yana üniversite tarafından kullanılan İbrahim Tevfik Efendi Sahil Sarayı’nın çatısı tamamen yandı. Yangında çok sayıda tarihi eser ve kitap da kül yok oldu. Yangının ardından 14 Ocak 2016 yılında restorasyon projesinin onaylanmasıyla birlikte 30 Mayıs 2016 tarihinde çalışmalar başladı. 

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, restorasyon sırasında önce zemin etüdü yapıldı. Ardından 1400 adet mikro kazık ile zemin güçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Tarihi binanın aslına uygun olarak yapıldığı öğrenilen tadilatta iç ve dış duvarlar korundu. Tadilatın tamamlanması Galatasaray Üniversitesi tarafından sosyal medya üzerinden '22 Ocak 2013 tarihinde çıkan yangın sebebiyle kullanılmaz hale gelen Galatasaray Üniversitesinin restorasyonu tamamlandı' ibaresiyle duyuruldu.

Galatasaray Üniversitesi 5 yıldır restore ediliyor!

Galatasaray Üniversitesi binası restore edilecek!


Geri Dön