Yeni Şirketler

Galatasaray'a Riva'da talih kuşu konuyor!

Galatasaray'ın Seyrantepe projesinin ardından, Riva'yı da TOKİ yapacak. Araziye 10 bin villa inşa etmeyi planlayan TOKİ'nin Sarı-Kırmızılı kulübe sağlayacağı gelir ise 150 milyon dolar...



 


Sarı-Kırmızılı kulüp, Seyrantepe'nin ardından Riva projesini de TOKİ aracılığıyla hayata geçirmeyi planlıyor... Gerekli izinler alınır alınmaz Riva'da 10 bin villanın yapımına başlanacak. Hedef, 150 milyon doları aşkın gelir.


Galatasaray'a müjde... Sarı-Kırmızılılar, Seyrantepe'nin ardından bir büyük projesini daha Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) katkısıyla hayata geçirmek için kolları sıvadı. İstanbul Kentsel Tasarım Merkezi'nin, Sarı-Kırmızılı kulübün villa yapıp satmayı planladığı ve büyük bir gelir beklediği Riva'yı orman alanı ilan etmesinin ardından belirsizliğe giren projeyle ilgili olarak, TOKİ'nin devreye girerek çalışmalara başladığı ifade edildi.


KASASI RAHATLAYACAK


TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yakın temas halinde olduğu ve sorunun çözülmesi için söz aldığı iddia edildi. Bu projeden 150 milyon doların üzerinde gelir bekleyen Galatasaray yönetimi, gelecek olan parayla borçları asgariye indirmek ve kasasını rahatlatmak istiyor. Eğer gerekli izinler alınır ve anlaşma sağlanırsa Riva'ya 10 bin villa inşa edilecek. 2008'in ilk yarısında bu konuda somut adımlar atılması bekleniyor.


 (Takvim)