Genel

Galatasaray'ın Florya projesinde ibre Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı'ya döndü!

Galatasaray Spor Kulübünün büyük bel bağladığı Florya Metin Oktay Tesisleri üzerinde yapılacak konut projesinde ibre Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı'ya döndü.

Galatasaray Spor Kulübünün büyük bel bağlamış olduğu Florya Metin Oktay Tesisleri üzerinde hayata geçirilecek olan konut projesinde yüklenici holdingin hangisi olacağı uzun süre belirsizliğini korurken konu ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

Odatv’nin özel haberine göre Mandarin Otelleri'nin sahibi, Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul'ün kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Vedat Aşçı, söz konusu projeyi üstlenmek üzere.

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre sarı-kırmızılı kulüp, önden 70 milyon dolar nakit ödeme alacak. Söz konusu bu parayla Galatasaray, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacak. Akabinde ise her iki taraf yüzde 50-50 hasılat paylaşımı yapacak.

Galatasaray'ın söz konusu bu projeden 300 milyon dolar taban para alması bekleniyor.

DURSUN ÖZBEK: "97 BİN METREKARELİK KONUT PROJESİ ANA HEDEFİMİZ"

Temmuz’da Florya projesi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bugüne kadar gelen bütün başkanlar söz konusu bu arsanın satın alınmasının Galatasaray için yararlı olacağını düşünmüş. Onun için ben ve arkadaşlarımın çalışmaları sonucunda 41 dönümlük arsanın tapusunu Galatasaray’a kazandırdık. Arsanın yaklaşık olarak 1 milyar 85 milyon Türk Lirası ödenmesi gereken bedeli var. Ziraat Bankası’ndan kredi aldık. Bu arazinin 63 dönümlük hale gelmesi buranın değerini çok artırmıştır. Florya’dan Kemerburgaz’a taşınarak bu arazide de yaklaşık olarak 97 bin metrekarelik konut projesi geliştirilmesi ana hedefimiz" dedi.

VEDAT AŞÇI KİMDİR

Mandarin Otelleri'nin sahibi olan Vedat Aşçı, 1960 yılında Samsun'da doğdu. Eğitimini Almanya'da sürdürmek üzere 1978 yılında Almanya'ya giden Vedat Aşçı, Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul'ün kurucusu ve yönetim kurulu başkanı.

Vedat Aşçı, 1980 yılında Almanya kurduğu Ascı GmbH şirketi ile dünyanın pek çok ülkesindeki tekstil ve hazır giyim sektörüne sanayi tipi konfeksiyon makineleri pazarlamasını gerçekleştirdi.

1983 yılında Türkiye'deki ilk şirketi Astaş'ı kuran Vedat Aşçı, gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine ise 2004 yılında Kempinski Residences Astoria ve Astoria Alışveriş Merkezi ile başladı.

2008 yılında Bellevue Residences Managed by Kempinski'yi hizmete sunarak gayrimenkul yatırımlarını sürdüren Astaş Holding, Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski projesini 2012 yılının Aralık ayında hizmete açtı.

Vedat Aşçı, Astaş Holding olarak bölgedeki ilk Turizm Fakültesi olma özelliğine sahip Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Hacı Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'nin yapımını da üstlenmişti.

Eskiden misafir odalı 4+1 evler alınırdı, çok yakında 'yarım veya çeyrek ev alıyorum' projeleri çoğalacak!

Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artı! Cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı!

Resmi Gazete’de yayımlandı! 6 ilde acele kamulaştırma yapılacak!