Genel

Galatasaray'ın gayrimenkulleri satılacak mı? Başkan adayı Özbek açıkladı!

Kulübün 11 Haziran'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda eski divan kurulu başkanı Eşref Hamamcıoğlu ile yarışacak olan Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Dursun Özbek "Galatasaray'ın gayrimenkulleri satılacak mı" sorusuna açıklık getirdi. İşte o açıklamalar...Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle son iki senede dünyada ekonomik anlamda önemli sorunların yaşandığını ve spor sektörünün de bundan çok etkilendiğini kaydeden Dursun Özbek, kulüplerin büyük bir finansal darboğaza girdiğini de söyledi

Kulübün 11 Haziran'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda eski pan kurulu başkanı Eşref Hamamcıoğlu ile yarışacak olan Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Dursun Özbek gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle son iki senede dünyada ekonomik anlamda önemli sorunların yaşandığını ve spor sektörünün de bundan çok etkilendiğini kaydeden Dursun Özbek, kulüplerin büyük bir finansal darboğaza girdiğini de söyledi.

- "Riva projesi 300 milyon dolara yaklaşmıştır"

Galatasaray Başkanı Adayı Dursun Özbek, başkanlığı döneminde başlatılan Riva ve Florya projeleriyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Özbek, Galatasaray Kulübünün ekonomik bağımsızlığını kazanmadan sürdürülebilir başarıya ulaşamayacağını dile getirdi.

Gayrimenkullerin satılıp satılmayacağı konusuna da açıklık getiren Özbek,  "Gayrimenkulleri satmak gibi bir fikrimiz yok. Zaten tümünü satsanız Galatasaray'ın banka borcunu karşılamaz." dedi. 
 

- "(Florya’da) yaklaşık 8 milyar liralık bir değer çıkıyor"

Dursun Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yer aldığı bölgede Galatasaray Kulübünün 20 dönüme sahip olduğunu dile getirerek diğer kısımların Emlak Konut ve Spor Genel Müdürlüğüne ait olduğunu söyledi. Spor Genel Müdürlüğünden kiralanan 20 dönüme bir şey yapmanın mümkün olmadığını söyleyen Özbek, yaptığı açıklamada 40 küsur dönümün de Emlak Konut'un tapulu malı olduğunu kaydetti.

"Biz geçmişte buradaki gayrimenkulümüzü geliştirdik. Emlak Konut ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde buraya imar izni verildi. Böylece buranın değeri katlandı. Bugün yaptığımız çalışmalar çerçevesinde Florya'daki arazimizi geliştirmek üzere tekrar harekete geçtik. Burada 20 dönüm zaten bizim" diyen Özbek, Emlak Konut'un da payını almak suretiyle buradaki yapılaşmaya uygun alanı 60 dönüme çıkartmayı hedeflediklerini bunun da 100 bin metrekareye yakın satılabilir alan inşası sağlayacağını dile getirdi. Özbek böylelikle bir anda ortaya yaklaşık 8 milyar TL’lik bir değer çıktığını da sözlerine ekledi.

Galatasaray Başkan Adayı Hamamcıoğlu'ndan Dursun Özbek'in gayrimenkule yönelik projelerine eleştiri!

Galatasaray başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu: Gayrimenkulleri satmak akıl işi değildir!

Burak Elmas'tan Florya arazisi açıklaması!