Genel

Galeria AVM'de maya tutacak mı?

Galeria, günümüzün artık vazgeçilmez sosyal ve ticari yaşam alanlan olan alışveriş merkezlerinin ilk örneğiydi

Kuruluşunun 22'inci yılını kutlamaya ya hazırlanan Galeria, günümüzün artık vazgeçilmez sosyal ve ticari yaşam alanlan olan alışveriş merkezlerinin ilk örneğiydi.

Zamanla benzeri yüzlerce yatınm süsledi Türkiye'nin dört bir yanını. Hatta kendi bölgesi Bakırköy'de de Carousel, Capacity gibi AVM'lerin kurulmasına öncülük etti. Yakınlanndaki hemen her yatırımın Galeria'ya olan ilgiyi azaltacağına dair değerlendirmeler yapıldı öteden beri. Ancak Galeria, yoluna yeni sahipleri Dati Holding bünyesinde devam ediyor. Şimdi Galeria'nın hemen yakınına, Ataköy Konakları'nda yeni bir AVM (Ataköy Plus AVM) daha çok yakında devreye girecek. Gündemde yine Galeria'nın yeni rakibinden nasıl etkileneceğine dair türlü görüş var.

Aldığımız bilgilere göre son dönemlerde çok sayıda marka Galeria'dan ayrılmış. Mavi, Colin's, Ramsey, Kiğılı ayrılanlar arasında. Yine Boyner'in en yetkili isimlerinden birisi de Galleria'da bulunan 7 ayn markalanın birden Ataköy AVM'ye taşıma karan aldıklanm dile getirdi. Desa'nın, Tommy Hilfıger Paul&Shark'ın da bu yönde bir hazırlık yürüttüğü kaydediliyor. Galeria'dan memnun olmayanlara! dayandıktan temel konu, yenileme sorunu ve kira indirimi tarzı desteklerin gündemde olmayışı.

Galeria yönetimi de önceki hafta yaptığı toplantıda tesise 10 milyon dolarlık yatım gerçekleşeceğini, buz pistinin taşınacağını, restoran bölümünün üst kata taşınacağım ve üç ay süre üe kira indirimi (Haziran'a kadar yüzde 25) imkanı sunulacağını kaydetti. Bakalım yeni önlem paketi Galeria'daki kan kaybını önleyebilecek mi?
Ekonomist