29 / 09 / 2024

Galip Tözge: 25 bin kişiyi ev sahibi yaptık!

Galip Tözge: 25 bin kişiyi ev sahibi yaptık!

AKBANK Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, bu yıl uyguladıkları avantajlı faiz oranları ve hediyeli kampanyalar sayesinde hızlı büyüyen pazarda paylarını arttırdıklarım belirtti




AKBANK Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, bu yıl uyguladıkları avantajlı faiz oranları ve hediyeli kampanyalar sayesinde hızlı büyüyen pazarda paylarını arttırdıklarım belirterek, "Bu yılın ilk yarısında, pazarın üzerinde büyüme gösteren mortgage portföyümüz 5.3 milyar TL'ye ulaştı. Yıl başından bu yana kullandırdığımız konut kredileri üe, 25 bini aşkın kişiyi konut sahibi yaptık. İkinci yarıyılda konut kredileri pazarın üzerinde büyüyerek, yüzde 11 olan pazar payım arttırmasını hedefliyoruz" dedi.

70 PROJEDE KREDİ KULLANDIRDI

Tözge, büyük inşaat firmalarının yanı sıra  TOKİ  ve Emlak GYO ile yaptıkları işbirliğini de arttırdıklarım söyledi ve şöyle devam etti: "Tamamlanmamış konut projelerindeki payımızı artırarak 70 farklı projede konut kredisi kullandırdık. İstanbul dışındaki konut projelerinden de pay alarak Anadolu'daki projeleri de portföyümüze kattık. Önümüzdeki dönemde Anadolu'daki tamamlanmamış projelerde daha fazla pay sahibi olmak istiyoruz. Projeler yanında, Akbank'ın her zaman güçlü işbirliği içinde olduğu emlakçı kanalına uyguladığımız özel kampanyalar ile bu kanaldan aldığımız payı da artırdık."

30 MİLYAR TL'Yİ BULUR

Türkiye Bankalar Birliği taraf ından açıklanan ilk yarıyıl verilerine göre, yılın ilk iki çeyreğinde toplam 204 bin kişinin 14 milyar TL konut kredisi kullanc aktaran Tözge, "2010 yılında to 450 bin kişinin 30 milyar TL civarında konut kredisi kullanmış olmasını bekliyoruz. Mortgage pazarının büyük bir ivme gösterdiği 2005 yılından bu yana 200 binden fazla müşteri Akbank'la ev sahibi oldu.

GİDİŞAT OLUMLU

"Moody's Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife yükseltirken, bu gelişmeye yurtiçi piyasalar olumlu tepki verdi" diyen Galip Tözge şu değerlendirmelerde bulundu: "Yurtdışındaki olumlu havayla birlikte bu haber, önemli fiyat seviyelerine gelinmesinde etkili oldu. Gösterge faiz yüzde 7.68 ile son bir yılın en düşük seviyelerine geriledi. 2011 ilk çeyreğinde enflasyonun düşük kalmaya devam edeceği değerlendirildiğinde ve yurtdışında bozulma olmadığı sürece gösterge faizin yüzde 8'in altında kalma eğiliminin sürmesi beklenebilir. Piyasa faizlerinin geldiği seviyede, kredi faizlerinde de aşağı yönlü hareketin de boyutu çok yüksek olmayacaktır. Gösterge faizlere paralel olarak kredi faiz oranlarında bir revizyon yapılabilir. Ancak, düşük faiz oranı seviyelerindeki hareketler daha önce tüketicilerin alıştığı boyutta bir etki yapmayacağını düşünüyoruz."

Konut kredilerinin, Akbank bireysel kredi portföyünün yüzde 50'sini oluşturduğunu söyleyen Tözge, ürün çeşitliliği hakkında şunları söyledi: "Müşterilerimiz, gelirlerine göre ödeme planlarını esnek olarak oluşturabiliyor. Bunlardan bazıları, 'Artan Taksitli Mortgage', 'Ödemesiz Dönemli Mortgage', 'Sadece Faiz Ödemeli Mortgage', 'Ev Değerinin Tamamına Mortgage'. Evini değiştirmek isteyenlere 'Yeni Evim Mortgage', bankada vadesiz mevduatı olan müşterilere 'Kendini Ödeyen Mortgage', masrafı peşin ödemek istemeyenlere 'Herşey Dahil Mortgage', ve daha pek çok seçenek sunuyoruz. Mortgage kredisinde müşteriye özel çözümler de söz konusu olabiliyor."

Taşınmak için evinizin satılmasını beklemeyin

'YENİ Evim Mortgage' kredisinin ilgi gördüğünü dile getiren Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardıması Galip Tözge, "Mevcut evini satarak yeni bir ev almak isteyen müşterilerimiz, önce beğendikleri ev için Akbank'tan mortgage kullanıp, daha sonra mevcut evi satılmca kredilerine yüksek tutarda ara ödeme yapabiliyor. 1 yıla kadar ödemesiz dönemli kredi imkanı ile müşterilerimiz evini satmak için beklemeden ya da değerinden düşük tutara satmak zorunda kalmadan yeni evlerine sahip olabiliyor. Bu üründen yararlanan müşterilerimiz, eski evlerini sattıkları zaman yapacakları kredi kapamasında yüzde 2'lik erken kapama ücreti de ödemiyorlar. Eski evlerini satana kadar taksit ödemek zorunda kalmayan müşterilerimiz, evleri satıldıktan sonra, önceden belirleyecekleri bir tutarda ara ödeme yaparak taksit ödemelerine başlayabiliyorlar. Üstelik, bu şekilde ekspertiz değerinin yüzde 100'üne kadar kredi kullanmak da mümkün oluyor" dedi.
Hürriyet


Geri Dön