Genel

Galleria'dan Ataköy Sheraton'a özel yol yapılacak

Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, Galleria ile Ataköy Sheraton'ın özel bir yolla birbirine bağlanacağını açıkladı

Galleria ile Ataköy Sheraton'ın özel bir yolla birbirine bağlanacağını söyleyen Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, 'Bu sayede harcama potansiyeli yüksek otel müşterisi dışarı çıkmadan, lobiden, direkt alışveriş merkezine gelecek' dedi

Bundan beş yıl önce 200 milyon dolar vererek Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) Ataköy Şirketler Grubu, Ataköy Turizm Tesisleri ve Ticaret A.Ş., Ataköy Otelcilik A.Ş. ve Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş.'yi alan Dati Holding, bölgeye hayat verdi. Oteli yenileyip Sheraton Grubu ile anlaşan, Regatta'yı yaşam merkezi haline getirmek için çalışmalar yürüten Dati Holding, en büyük yatırımlardan birini de Galleria'ya yaptı. Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi olan Galleria bu sayede özlediği müşteri kitlesine yeniden kavuştu. Galleria'yı şuanda hafta içi 19 bin, haftasonu ise 32 bin kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, “Kuru kalabalık yok. Gerçekten alışveriş etmek isteyen gelir düzeyi yüksek bir kitle buraya geliyor. Her bir ziyaretçi 45 dakika ile 3.5 saat arasında vakit geçiriyor. Son dönemde Ataköy Sheraton'da kalan turistlerde merkezimize gelmeye başladı. Biz de onlar için özel bir yol yaptık. Otelde kalanlar direkt lobiden merkeze geçebilecek. Yolu bayramdan sonra açacağız” dedi. Ataköy Sheraton'un açılmasının kendileri açısında büyük bir sinerji yarattığını belirten Ardıç, “Burada bir çok milletin yanında harcama potansiyeli son derece yüksek Arap turistler kalıyor. Bunlar da tabiki yanıbaşında bulunan Galleria'dan alışveriş ediyorlar. Arap turistlerin bir gözlük bir çakmağa 10 bin dolar verdiklerini gördüm. Biz de bu kitleyi merkeze çekmek için özel bir yol yaptık” diye konuştu.

Baştan sona yenilendi
Galleria'yı beş yıl önce ilk aldıklarında bakımsız ve yıpranmış bir alışveriş merkezi bulduklarını söyleyen Hasan Ardıç şöyle devam etti: “İlk etapta ziyaretçilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını düşünerek önce güvenliği sağladık. Daha sonra havalandırmayı temizledik. Havalandırmanın içinden kocaman taşlar çıkardık. Dekoru yeniledik, teknik altyapıyı güçlendirdik. Galleria'nın içinde bulunan 265 sütunu depreme karşı sağlamlaştırdık. Yangın güvenliğini tamamladık. Bütün bunları ilk altı ayda yaptık ve yaklaşık olarak 1.5 milyon dolar harcadık. Bugün şunu iddia edebilirimki Galleria'da yangın güvenliği konusunda standardın da üstünde önlem alınmıştır.”
Bütün bu çalışmalar sonucunda 12 bin civarında olan ziyaretçi sayısının bir anda 25 bine çıktığını belirten Ardıç, “Haftasonu ziyaretçi sayımız da 25 binden 45 bine yükseldi. Bu uzun süre böyle devam etti. Fakat krizin başladığı 2008 Kasımı'nda hafta içi ziyaretçi  sayısı 13 binlere kadara geriledi. Bugün bu sayı haftaiçi 19 bin, haftasonu 32 bin civarındadır. Bunlar sadık müşteriler. Gelip alışveriş ediyorlar” açıklamasında bulundu.
Bugün Galleria'da 137 mağaza bulunduğu ifade eden Hasan Ardıç, “Burayı ilk aldığımızda bütün kiracılarımıza dava açtık. Çünkü kiralar çok düşük kalmıştı. Sonra hemen hemen hepsiyle anlaştık. Kiraların metrekaresi 25 dolardan 100 dolara kadar çıktı. Biz rakiplerin aksine kriz döneminde ne indirim yaptık, ne de kuru sabitledik. Sadece ödeme konusunda esnek davrandık” diye konuştu.

8 milyon dolar harcadı
Galleria'nın birinci katında eskiden ofislerin bulunduğunu belirten Hasan Ardıç sözlerini şöyle tamamladı: “Burada hem kiralar düşüktü, hem de güvenlik konusunda endişelerimiz vardı. O nedenle orada bulanan işyerini boşalttık. 8 milyon dolar yatırım yaparak 5 bin 500 metrekarelik ilave bir alan kazandık. O katta şuanda Beymen var. Önümüzdeki dönemde yeni mağazalar açılacak. Bunlar Türkiye pazarına yeni giren çocuk mağazaları olacak.”
Satfiye Yuva Kireçci/Radikal