Sektörel

Gambiya'da okyanusa sıfır otel arazisi Türkler’e bedava verilecek!

Türkiye’nin Banjul Büyükelçisi Ergin Soner, Gambiya’nın Türk girişimci ve işadamları için fırsat olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh’in de yatırım yapmak isteyen firmalara her türlü kolaylığı sağlayacağını söyledi.

Türkiye’nin Banjul Büyükelçisi Ergin Soner, Gambiya’nın Türk girişimci ve işadamları için fırsat olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh’in de yatırım yapmak isteyen firmalara her türlü kolaylığı sağlayacağını söyledi. Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan Gambiya’nın en önemli gelirlerinden birinin turizm olduğuna işaret eden Soner, ülkenin çok güzel doğal ve henüz kirletilmemiş sahili, denizi ve yeşil alanları ile Avrupalı turistlerin ilgisini çektiğini bildirdi. Turizm sezonunda otellerin kapasitesinin yeterli olmadığını vurgulayan Büyükelçi Soner, Cumhurbaşkanı Jammeh’in Türk şirketlerine otel inşa etmeleri durumunda okyanusa sıfır ücretsiz arazi tahsis etmeye hazır olduğunu kaydetti. 

 

Jammeh’in geçen Şubat’ta Türkiye’yi ziyaretinin ardından ilişkilerin ivme kazandığını ifade eden Büyükelçi Soner, Gambiya’nın Türkiye’den uzakta 2 milyonluk toplam nüfusuyla küçük bir ülke olmasına rağmen, ülke genelinde Türkiye sevgisinin çok büyük olduğunu anlattı. 

 

Büyükelçi Ergin Soner, Gambiya Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh’in Türkiye sevgisinin son derece yüksek olduğunu belirterek, bir görüşmede, “Ben buradaki  raflarda, peynirinden, toplu iğnesine kadar Türk ürünleri görmek istiyorum” dediğini aktardı.


Vatan