Bölge Raporları

GAP İnşaat Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin detayları!

Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ilk yenileme projesi olan "Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi"nde Gap İnşaat yüklenici şirket olarak görev almaktadır.


5366 sayılı “Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun” uyarınca Beyoğlu Belediyesi’nin ilan ettiği yenileme alanlarından ilk olarak uygulamaya geçen “Tarlabaşı Yenileme Alanları”, mimari avan projesinin resmi makamlarca onaylanması sonucu mülkiyet görüşmeleri ve uygulanma aşaması 2007 yılında başlamış, 2010 yılı ikinci çeyreği itibariyle Tarlabaşı’nda yaklaşık 20.000 m2 alan üzerinde yenileme sürecine başlanmıştır. 


Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ilk yenileme projesi olan "Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi"nde Gap İnşaat yüklenici şirket olarak görev almaktadır. Beyoğlu Belediyesi'nin önderliğinde hazırlanan proje için 16.03.2007 tarihinde gerçekleşen ihale ile GAP İnşaat en uygun teklifi vererek 04.04.2007 tarihinde Beyoğlu Belediyesi ile alanın yenilenmesi için sözleşme imzalamıştır.