28 / 04 / 2024

GAP İnşaat Türkmenistan’ın en büyük liman projesini üstlendi!

GAP İnşaat Türkmenistan’ın en büyük liman projesini üstlendi!

Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat Türkmenistan’da Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanları Projesini inşa edecek, “Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanları” projesinin toplam saha oturum alanı 1.209.400 metrekare olacak.




 

Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat Türkmenistan’da "Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanları" Projesini inşa edecek


Konuya ilişkin açıklamaya göre, Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat tarafından Türkmenistan’ın Hazar Denizi kıyısındaki Avaza bölgesinde  inşa edilecek  “Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanları” projesinin temel atma töreni, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülkenin bakan ve milletvekilleri ile Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende projenin inşaat çalışmaları için ilk harç da döküldü.


Hazar Denizi kıyısındaki Avaza bölgesini bir lojistik üssü ve turizm merkezi haline dönüştürecek olan “Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanları” projesinin toplam  saha oturum alanı 1.209.400  metrekare olacak. Türkmenistan’da, Türkmenbaşı Gurbanguli Berdimuhammedov’un başlattığı  bu büyük proje, feribot ve yolcu terminali, konteyner terminali, genel kargo limanı, dökme yük limanı, gemi yapım ve onarım tersanesi inşaasını ayrıca var olan  Ro-Ro ve polipropilen terminallerinin de genişletilmesini kapsıyor. 133 bin 830 metrekare kapalı alana sahip olacak projenin toplam rıhtım uzunluğu 3 bin 600 metre, toplam tren hatları uzunluğu ise 5 bin 300 metre olacak. Projenin inşaatı 4 yıl sürecek,  tesislerde toplamda 1.350 kişiye iş imkanı sağlanırken yan sanayi ile birlikte toplamda 4 bin kişilik bir istihdam oluşturulacak.


 AA


Geri Dön