29 / 04 / 2024

Garanti Bankası'nın kültür kurumu SALT, Beyoğlu'nda açılacak!

Garanti Bankası'nın kültür kurumu SALT, Beyoğlu'nda açılacak!

Garanti Bankasının kültür kurumu SALTın Beyoğlu binası 9 Nisanda açılacak... SALT, Mimar Han Tümertekin liderliğindeki büyük bir ekibin, yeniden işlevlendirdiği 19. yüzyıla ait iki tarihi binada, 15 bin metrekare alanda faaliyet gösterecek. 



Garanti Bankası İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, SALTın Garanti Bankasının iletişim çalışmaları kapsamında, farklı misyonlarla değişik mekanlarda faaliyet gösteren Osmanlı Bankası Müzesi, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve Garanti Galerinin özerk bir kurum olarak yeniden yapılandırılmasından doğdu.
        
SALT, Mimar Han Tümertekin liderliğindeki büyük bir ekibin, çağdaş yaklaşımla yeniden işlevlendirdiği 19. yüzyıla ait iki tarihi binada, toplam 15 bin metrekare alanda faaliyet gösterecek.

Restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere olan SALT Beyoğlu 9 Nisanda, SALT Galata ise 17 Eylülde İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak kapılarını açacak.
                 
SALT, güncel sanat, mimarlık ve tasarım, ekonomik, tarihi ve sosyal çalışmalar alanlarında araştırma, sergi, söyleşi, konferans, atölye çalışmaları, eğitim programları, film gösterimleri ve yayınlar yaparak farklı disiplinleri karşılaştıracak.

AA


Geri Dön