Ekonomi

Garanti BBVA, emekli maaşını taşıyanlara 8 bin 500 liraya varan ödül fırsatı sunacak!

EYT düzenlemesi ile 2 milyonu aşkın kişiye emeklilik hakkı doğarken, bankalar arasında promosyon yarışı hızlandı. Garanti BBVA da emekli maaşını taşıyan EYT’lilere birbirinden cazip teklifler ve promosyon fırsatı sunuyor.EYT düzenlemesi ile birlikte Türk bankacılık sektöründe de promosyon yarışı yeniden hızlanırken, bankalar da emekli adaylarına ve emekli maaşını taşıyanlara verecekleri promosyon miktarını günümüz koşullarına göre yeniden güncellemeye başladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı doğdu. EYT düzenlemesi ile birlikte Türk bankacılık sektöründe de promosyon yarışı yeniden hızlanırken, bankalar da emekli adaylarına ve emekli maaşını taşıyanlara verecekleri promosyon miktarını günümüz koşullarına göre yeniden güncellemeye başladı.

Kamu ve özel sektör bankaları emeklilere yönelik birbirinden cazip teklifler sunuyor. EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle emekliliğe hak kazanan vatandaşlar, maaş ödemesinin yatırılacağı banka ve şubeyi e-devlet üzerinden yaptıkları başvuru ya da emeklilik işlemleri sırasında SGK’dan seçebiliyor. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı göz önüne alınırsa, bu da bankaların müşteri portföyünü artırması açısından iştahını kabartıyor. Bu yüzden emekli maaş promosyonlarına ilişkin sektörde rekabet son günlerde yoğunlaştı.

1000 LİRALIK BONUS FIRSATI

Garanti BBVA da emeklilere yönelik yeni bir kampanyayı kamuoyuna duyurdu. Emekli maaşını Garanti BBVA’ya taşıyanlar 7 bin 500 liraya varan nakit promosyona ilave olarak kredi kartları ile 500 liralık harcamaya 1000 liralık bonus fırsatından yararlanabilecek

Garanti BBVA, 3 bin 500 liraya kadar emekli maaşı alanlara 4 bin 500 lira, 3 bin 500 lira ile 7 bin 500 lira arasında emekli maaşı alanlara 5 bin 250 lira promosyon ödeyecek. Emekli maaşı 7 bin 500 lira ile 10 bin lira arasında olan müşterilerine 6 bin 750 lira ödeyecek olan Banka, 10 bin lira ve üzerinde emekli maaşı alanlara ise 7 bin 500 liralık nakit promosyon imkanı sunacak.

EYT KREDİSİ HEMEN HAZIR

Garanti BBVA ayrıca EYT’li olup prim borcu olanlara ise kredi imkanı sunacak. Banka, avantajlı faiz oranlarından EYT kredisi kullandırıyor. Banka’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ayrıca emekli maaşını taşıma ve yeni müşteri olmak gibi işlemler şubeye gitmeden Garanti BBVA Mobil’den yapılabildiği belirtildi.

SSK ya da BAĞ-KUR’dan emekliliğe hak kazananlar, e-devlet üzerinden ulaşacakları ‘Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt’ belgesinde, Emekli Sandığı’ndan emekliliğe hak kazananlar ise emeklilik dilekçelerinde Garanti BBVA’yı seçerek promosyon fırsatından kolayca yararlanabilecek. Maaşını Garanti BBVA’ya taşımak isteyen emeklilerin ise Garanti BBVA Mobil veya e-Devlet üzerinden işlemlerini kolayca gerçekleştirebileceği kaydedildi. Bu arada Garanti BBVA’nın promosyon avantajından yararlanmak için son başvuru tarihinin ise 31 Mart 2023 olduğu belirtildi.