Ekonomi

Garanti BBVA’dan, sosyal medyadaki paylaşımlar için açıklama!

Garanti BBVA, sosyal medyada dün paylaşılan ve "Sermaye kontrolleri mi geliyor?" tartışmalarına neden olan paylaşım üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Banka açıklamasında, değinilen konuyla alakalı Garanti BBVA tarafından yapılan iç bilgilendirme notunda, bu konuyla hiçbir ilgisi olmayan bono alım satımına yönelik sehven hatalı bir ibareye yer verildiği belirtildi.

Banka tarafından, bono alım satımına yönelik işlemlerin, eskiden olduğu gibi kesintisiz ve müşterilerin talimatları doğrultusunda yapıldığı ve yapılmaya devam edileceği aktarılan açıklamada, kamuoyunda herhangi bir yanlış algı oluşmaması adına açıklama yapma gereği görüldüğü kaydedildi.

Türkiye’nin önde gelen özel bankalarından Garanti BBVA, yaptığı yazılı açıklama ile, EFT ve yurt dışına havale işlemlerinde aksama, durdurma veya gecikmenin söz konusu olmadığını, bono alım satımına yönelik işlemlerin de eskiden olduğu gibi kesintisiz, müşterilerin talimatları doğrultusunda yapıldığını açıkladı.

Garanti BBVA, sosyal medyadaki, "Sermaye kontrolleri mi geliyor?" tartışmaları başlatan paylaşım üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Banka açıklamasında, EFT ve yurt dışına havale işlemlerinde herhangi bir aksama, durdurma veya gecikmenin söz konusu olmadığı, bono alım satımına yönelik işlemlerin de eskiden olduğu gibi kesintisiz, müşterilerin talimatları doğrultusunda yapıldığı duyuruldu.

“SEHVEN HATALI İBARE!”

Bugün Garanti BBVA'dan yapılan duyuruda, "sehven hatalı bir ibareye verilmiştir" denilerek "Konuyla alakalı yapılan bankamız iç bilgilendirme notunda, bu konuyla hiçbir ilgisi olmayan bono alım satımına yönelik sehven hatalı bir ibareye yer verilmiştir. Bono alım satımına yönelik işlemler de, eskiden olduğu gibi, kesintisiz müşterilerin talimatları doğrultusunda yapılmaktadır ve yapılmaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Garanti BBVA tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 21 Aralık 2022'de yaptığı açıklama ile para transferi işlemleri hakkında istatistiki verilerin şeffaf bir şekilde toplanmasını sağlamak amacıyla istenen bilgi ve raporların tüm bankalara eş zamanlı olarak bildirildiği hatırlatıldı.

Açıklama metninde, işleyişte herhangi bir değişiklik olmadan tüm işlemlere aynen devam edildiğinin altı çizilerek, "Bilgilendirme uyarınca bazı transferlere ilişkin ek belge talep edilmekte. Bankaların sorumluluğunda uygulanacak bu yeni raporlama ve bilgi taleplerinin sonucunda EFT ve yurt dışına havale işlemlerinde herhangi bir aksama, durdurma veya gecikme söz konusu değil. İşlemler normal sürecinde devam etmekte." ifadeleri yer aldı.

Sosyal medyada dün paylaşılan bir görsel gündem olmuş ve "Sermaye kontrolleri mi geliyor?" tartışmaları başlamıştı.