29 / 04 / 2024

Garanti Koza, Esenyurt'u Etiler yapmayı planlıyor!

Garanti Koza, Esenyurt'u Etiler yapmayı planlıyor!

Akkoza ile Esenyurt'u Etiler'e dönüştürmeyi hedefleyen Garanti Koza, yatırımcı olarak Bulgaristan'da da konut yapacak. Garanti Koza, tamamlandığında 5 bin 500 konut, alışveriş merkezi, hastane, okul ve sosyal alanlarıyla Esenyurt'ta adeta küçük bir şehir



Akkoza projesinin Esenyurt ve çevresini cazibe merkezi haline getireceğini anlatan Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark, "Bu projeyle Esenyurt'u Etiler yapmayı hedefliyoruz" dedi. Binark, Akkoza projesi kapsamında 2 bin 700 konut yaptıklarını ve toplamda 5 bin 500 konuta ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu projemizde 1 milyar dolar ciro hedefimiz var. Garanti Koza'nın 450 bin metrekarelik Akkoza projesi kapsamında geliştirdiği Koza Şehir birinci etapta 407, ikinci etapta 472 olmak üzere toplam 879 konuttan oluşuyor. Mart 2012'de tamamlanması planlanan projede fiyatlar 130 bin ile 1 milyon 100 bin lira arasında değişiyor" dedi. Koza Şehir'den ev sahibi olmak isteyenlere özel ödeme koşulları sağladıklarını da anlatan Binark, "İsteyenler 30 ay vadeli yüzde 0 sıfır faiz ile konut sahibi olabiliyor. Banka kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler için 0.4 ve 0.74 faiz oranları ile kredi kolaylıkları da sunuluyor" diye konuştu.

HEDEF BULGARİSTAN

Murat Binark, Türkiye dışında Bulgaristan'da da yatırımları olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Sofya'da yerel ortakla konut ve ticari ünitelerden oluşan 70 bin metrekare inşaat alanına sahip projeye başlayacağız. 100 milyon euroluk projede sözleşme aşamasındayız. Burada yatırımcı olarak yer alacağız. Ayrıca 2014 Kış Olimpiyatları'nın düzenleneceği Rusya Soçi'de de altyapı inşaatlarımız sürüyor. Bir de Gürcistan'da konut, ticari alan ve ofisten oluşan bir proje yapmayı planlıyoruz" dedi. Binark, Irak'ta da ilgilendikleri projeler olduğunu söyledi.
Sabah


Geri Dön