30 / 04 / 2024

Garanti Koza Kozapark projesinde ipotek krizi bitti, 3 bin 500 tapudan 1.500’ü sahiplerine verildi!

Garanti Koza Kozapark projesinde ipotek krizi bitti, 3 bin 500 tapudan 1.500’ü sahiplerine verildi!

Garanti Koza’nın İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde 3 bin 500 tapudan 1.500 tanesi sahiplerine verildi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Akkoza’da da hukuki süreç sürüyor. 



Temelleri 1950’li senelere dayanan Garanti Koza İnşaat AŞ’nin iflasından sonra yaşanan hukuki süreç ile beraber mağdurlar da merakla bekledikleri tapularına kavuşmaya başladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Akbank ile yaşanan ipotek krizinin çözüme kavuşmasıyla beraber İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde 3 bin 500 tapudan 1.500 tanesi sahiplerine verildi.

‘TÜRKİYE’DE BİR İLK’

Sözcü'den Hülya Keskin Oruçoğlu imzalı habere göre Ateşoğlu - Baskın Hukuk Bürosu’nun Genel Müdürü Uğur Berk Baykal, söz konusu şirketin 2016 yılında Akbank ile Kozapark Projesi’ni tamamlamak için 3 milyar liralık kredi anlaşması yaptığını hatırlatarak, “2021 yılında söz konusu şirket için verilmiş olan  iflas kararı beklenmiyordu. Bunun mağdurlar açısından yıkıcı etkileri de olabilirdi. Çalışmalarımızda iflas nedeniyle davaların ‘kayıt kabul’ davasına dönüşebilmesi ihtimalini gördük. Kayıt kabul davası da davaların para iadesi davasına dönüşmesi anlamına geliyordu. Söz konusu bu süreç karara bağlandı ve adımları attık” diye konuştu.

Garanti Koza Kozapark projesinde ipotek krizi bitti, 3 bin 500 tapudan 1.500’ü sahiplerine verildi!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “İpotek krizi çözüldü, 3 bin kişinin mağduriyeti bitti” diyen Ateşoğlu - Baskın Hukuk Bürosu’nun Genel Müdürü Uğur Berk Baykal, Kozapark projesindeki 5 bin 800 tapunun 3 bin 500 tanesinin müşteri tapusu olduğunu kaydetti. Müşteri tapularından 1.500 tanesinin verildiğini dile getiren Baykal, “Bunun 650 tanesi anlaşmanın ardından verildi. 2 bin tapu daha verilecek. İflas halinde olan bir firmanın tapu vermesi ülkemizde ilkler arasında bulunuyor. Projede yer alan mülklerin toplam değeri 40 milyar Türk Lirası. Akbank ile yaşanan ipotek krizi kapsamındaki dava ise 3.2 milyar liralık gayrimenkul değeriyle ülkemizin gayrimenkul alanında en büyük davaları arasında yer alıyor” diye konuştu.

380 MAĞDUR VAR

Garanti Koza’nın Kozapark projesinde mağdurlar merakla beklediklerini tapularına kavuşurken, Akkoza’da hukuki süreç sürüyor. Ateşoğlu - Baskın Hukuk Bürosu’nun Genel Müdürü Uğur Berk Baykal yaptığı açıklamada Burgan Bank ile de 2018 yılında 383 milyon 784 bin TL’lik kredi anlaşması yapıldığını ve hukuki sürecin sürdüğünü kaydederek, “Yaşanan süreç nedeniyle, tapulardaki ipotek sebebiyle 380 Akkoza müşterisi mağdur oldu” diye konuştu. 

Emlak sigortacıları artan doğal afetler sebebiyle zararlarla karşı karşıya!

Merkez Bankası'nın 818 milyar TL'lik zararıyla 545 bin konut inşa edilebilirdi! 

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?


Geri Dön