08 / 05 / 2024

Gardens of Babylon'da `sağlık ve estetik açılımı'

Gardens of Babylon'da `sağlık ve estetik açılımı'

2009 yazında, 20 milyon euro yatırımla açılan Gardens of Babylon Otel, Bodrum'da turizmi 12 aya yayma projesinin öncülerinden biri oldu



Bölgedeki turizm yatırımcılarının uzun süredir, hedeflediği, 2 aylık deniz-kum-güneş turizmini, çeşitli aktivitelerle yıl geneline yayma planını, Babylon, `estetik ve sağlık' açılımıyla hayata geçirdi. Bodrum'daki Kadıkalesi Otel'in de sahibi olan Gardens of Babylon'un yönetim kurulu başkanı Recai Çakır, otelin ağustos ayından bu yana yüzde 80 dolulukla çalıştığını belirtti.

1 HAFTA KRAL DAİRESİ 826 EURO
Kış aylarını dolu geçirmelerini geliştirdikleri `sağlıklı yaşam konsepti'ne bağlayan Çakır, "Yazın misafirlerimizin yüzde 90'ı eğlence için geliyordu, şimdi ise yüzde 90'ı sağlık için burada. İnsanlar, kral dairesinde konaklayarak, uzmanlar eşliğinde zayıflıyor. Kan tahlilleri, vücut analizleri yapılıyor. Otelin yakınındaki binicilik merkezi, golf sahalarından faydalanıyor" dedi. İş dünyasından pek çok ismin, burada zayıfladığını vurgulayan Çakır, kış dönemi kampanyasını şöyle özetledi: Kışa özel yüzde 50 indirim yaptık. Bir kişinin, bir hafta kral dairesinde konaklama ile 7 öğün yemek ve spor hocası eşliğinde zayıflama programı 826 euro...

Rezidanslar otel gibi işletiliyor 

GARDENS of Babylon, deniz manzaralı 63 rezidans, 25 kral dairesi, balayı suiti ve 28 göl villasından oluşan butik oteli bünyesinde barındırıyor. Satış fiyatları 431 bin eurodan başlayan rezidansların yüzde 90'ının sahiplerini bulduğunu vurgulayan Çakır, son 8 rezidansın satışta olduğunu, belirtti. Çakır, söz konusu rezidansların isteğe bağlı olarak dönemsel olarak butik otel şeklinde Gardens of Babylon tarafından işletildiğini söylüyor. Gelirin yüzde 75'ini rezidans sahibinin, yüzde 25'ini ise Gardens of Babylon'un aldığını ifade eden Çakır, "Rezidans sahipleri bu sayede satın aldıkları fiyatı 7-14 yılda geri kazanıyor" dedi. 

Hem tatil hem botoks 

RECAİ Çakır Gardens of Babylon'un özellikle kış aylarında estetik ameliyat sonrası nekahat dönemini geçirmek için kullanıldığını belirterek, "Estetik yaptıran bayanlar, 2 saatlik ameliyat sonrasında gelip, nekahat dönemini, burada doktor kontrolünde geçiriyor. Ayrıca, tatil ya da zayıflama amaçlı gelen konuklar da Gardens of Babylon'daki     Ender Saraç'ın sağlık merkezinde botoks ve dolgusunu yaptırıyor" diye anlatıyor. 
Şenay KÖŞDERE/Akşam


Geri Dön