30 / 04 / 2024

GATA’ya 10 milyonluk cami!

GATA’ya 10 milyonluk cami!

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılacak camiyle ilgili detaylar belli oldu. GATA içerisinde 5 bin dönümlük alanda inşa edilecek cami için 10 milyon TL harcanacak. 



Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) 2017 yılında GATA yerleşkesine cami yapılması konusu için protokol imzalandı. Protokol törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da özel doktoru olan, AKP eski milletvekili rektör Cevdet Erdöl'ün yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri de katıldı.

 GATA’ya 10 milyonluk cami!

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre, 2019 yılında tamamlanması planlanan caminin yapılacağı yer ‘Gülhane Külliyesi' olarak belirlendi. 4 bin 950 dönümlük alanda inşa edilecek cami alanında 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler için bir şehitlik yapılması planlanıyor. 15 bayrağın bulunduğu şehitlikte tankın üstüne çıkmış insanların yer aldığı kabartmalı bir de anıt da bulunacak. Cami için yaklaşık maliyeti 10 milyon TL olarak belirlenen proje için 1 milyon TL’lik ödeneğin hazır olduğu açıklandı. 

GATA’ya 10 milyonluk cami!

 GATA’ya 10 milyonluk cami!


Geri Dön