Ulaşım

Gayrettepe-3. Havalimanı Metro Hattı'nın uygulama projeleri bitti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı metro hattının uygulama projeleri bitti. 15 güne kadar netleşmiş olacak. Ve ihaleye çıkacağız." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü Havalimanı'nın yüzde 27'sinin tamamlandığını belirterek, "Herkese, her şeye inat Türkiye Cumhuriyeti büyük projeleriyle büyümeye, yatırım yapmaya, insanının refahını artırmaya devam edecektir." dedi.


Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı metro ihalesi 15 güne kadar netleşecek

Arslan, bir basın mensubunun Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı metro hattının ne zaman ihaleye çıkacağına ve yapımına başlanacağına ilişkin bir soru üzerine, "Uygulama projeleri bitti. 15 güne kadar netleşmiş olacak. Ve ihaleye çıkacağız. Yapım süresi olarak da rekor bir sürede bitirmek istiyoruz. Bu konuda bütün gayretlerimizi ortaya koyuyoruz." diye konuştu.


Uçak bilet fiyatlarında daha önce uygulanan tavan fiyat uygulamasının tekrar uygulanmasının düşünülüp düşünülmediğine dair bir soruya karşılık Arslan, şunları söyledi:


"Biz geldik yeni bir şey gelmedi. Zaten yürüyen başarılı bir sistem var. Sistemin devam etmesi adına gayretlerimizi koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz. Tabii ki bilet fiyatlarının belirli bir marjda tutulmasıyla ilgili çalışma var. Ancak insanımız da artık zamanı planlayarak biraz daha erken bilet alırsa daha uygun olacak. Son gün pahalı bilet almak zorunda kalanların acil işi olan kişiler olması lazım. Havayolu şirketleri de erken bilet alınması dolayısıyla sağlıklı planlama yapabilsin. Burada bir denge var."


Arslan, şu ana kadar havalimanı inşaatının yüzde 27'sinin bittiğini, ancak her geçen gün çalışan personel ve iş makinesi sayısının artacağını, işlerin daha da hızlanacağını sözlerine ekledi.



Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı Metro Hattı için resmi başvuru yapıldı!



AA




Bu haber Yeni Birlik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü Havalimanı’nın yüzde 27’sinin tamamlandığını belirterek, “Herkese, her şeye inat Türkiye Cumhuriyeti büyük projeleriyle büyümeye, yatırım yapmaya, insanının refahını artırmaya devam edecektir.” dedi. Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Alana gelişinde Arslan’ı Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkam Mehmet Cengiz ve diğer yöneticiler karşıladı. Projede incelemelerde bulunduklarını ve brifing aldıklarını dile getiren Arslan, böyle projeler hakkında masa başında da bilgi alabildiklerini, ancak inşaat alanında incelemelerde bulunarak sonraki süreçlerde karar almanın şantiyeciliğin güzel taraflarından olduğunu anlattı. Arslan, son 14 yılda Türkiye’de havacılık alanında yaşanan gelişmelere değinerek, birçok havalimanının kapasitesinin üzerinde iş yaptığını bildirdi. Havalimanının şu anda bile adeta bir şehir olduğunu, 16 bin kişinin çalıştığını ifade eden Arslan, rakamın seneye 30 bine çıkacağı bilgisini verdi. Arslan, “İnşallah 2018’in ilk çeyreğinde burası sıra indiği bir havalimanı olacak. Şu anda 1300-1400 uçak inen havalimanlarına büyük diyoruz. Burası ilk bittiğinde 2 bin, tamamı bittiğinde 3 bin uçak inecek.” ifadelerini kullandı.


Yeni Birlik