29 / 04 / 2024

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı yarın açılıyor!

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'na ilişkin paylaşım yaparak, söz konusu hattın yarın hizmete açılacağını duyurdu.



Merakla beklenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/a_uraloglu üzerinden Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'na ilişkin bir paylaşım yaptı.

Söz konusu metro hattının açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifiyle yarın saat 11.00'de yapılacağı bilgisini veren Uraloğlu paylaşımında "İstanbul'u kesintisiz, konforlu, yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla donatmaya devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz geleceğe miras eserler ile Türkiye hızlanıyor" ifadelerini kullandı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

TAKSİM-HAVALİMANI 41 DAKİKA

İstanbulluların merakla beklediği proje ile seyahat sürelerinin Gayrettepe-İstanbul Havalimanı için 30 dakika, Taksim-Göktürk için 26 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı için 41 dakika, Göktürk-Mahmutbey için 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı için 45 dakika ve 4. Levent-İstanbul Havalimanı için ise 35 dakika olarak açıklandı.


EN DERİN İSTASYON OLACAK

Yarın resmen hizmete açılacak olan Gayrettepe İstasyonu'nun, 72 metre derinliğiyle hattın en derin istasyonu olacağını dile getiren Bakan Uraloğlu, söz konusu istasyonun inşası için 66 bin 577 metreküp beton imalatını tamamladıklarını söylemişti. Açıklamasında 22 bin 824 metrekare kapalı alan inşa ettiklerini ve 32 yürüyen merpen ve 8 asansör planlandıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Projemiz, vatandaşlarımıza sağlamış olduğu hızlı ve konforlu ulaşım imkanının yanı sıra mimari detaylarıyla da İstanbul'umuza ikonik mekanlar kazandırıyor. Bu istasyonun da hizmete açılmasıyla havalimanı metro hattımız metrobüs ve M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuyla entegre olacak, hattın erişilebilirlik fonksiyonu gelişecek, aynı zamanda Şişli ve Beşiktaş'ta Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metroyla bağlanmış olacak." ifadelerini kullanmıştı. 

Bakan Uraloğlu ayrıca söz konusu hattın, "en"lerin ve "ilk"lerin projesi olduğuna i değinerek, "İlk olarak, 37,5 kilometreyle tek parça ihale edilen en uzun metro oldu. Ülkemizde ilk defa bir metro projesinde 10 tünel delme makinesi aynı anda kullanıldı." demişti.

 

Mansur Yavaş: "Ankara'da gün gelecek toplu ulaşım bedava olacak"

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

MTV ve yapılandırma taksit ödemelerinde son 4 gün...


Geri Dön