Sektörel

Gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesine 2023 ayarı! Resmen zam geldi, tutarlar yükseldi! Hemen bakın!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından, 2023 yılında uygulanacak gayrimenkul değerleme asgari ücretleri resmen yükseltildi. İşte yeni rakamlar... Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından, 2023 yılında uygulanacak gayrimenkul değerleme asgari ücretleri resmen yükseltildi

Gayrimenkul değerleme asgari ücretleri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından, 2023 yılında uygulanacak gayrimenkul değerleme asgari ücretleri resmen yükseltildi. 

Karar, bugünkü 32059 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İşte gayrimenkul değerleme asgari ücretleri ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Gayrimenkul değerleme asgari ücretleri resmen değişti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2023 yılında uygulanacak gayrimenkul değerleme asgari ücretleri yükseltildi.   

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan SPK kararına göre, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanacak şekilde gayrimenkul değerleme asgari ücretleri, metrekaresine bağlı olarak, konut, ofis veya büro için 1.412 Türk Lirası ile 4 bin 736 Türk Lirası arasında değişen tutarlardan, 2 bin 500 Türk Lirası ile 8 bin 419 Türk Lirası arasında değişen tutarlara çıkarıldı. 

İMALATHANE, FABRİKA, DEPO VE ÇİFTLİKLER İÇİN NE KADAR?

Gayrimenkul değerleme asgari ücretleri metrekaresine bağlı şekilde; imalathane, fabrika, depo ve çiftlikler için 1.386 Türk Lirası ile 11 bin 590 Türk Lirası arasında değişen tutarlardan, 2 bin 454 Türk Lirası ile 20 bin 514 Türk Lirası arasında değişen tutarlara yükseltildi. 

Dükkan, plaza, AVM, konaklama tesisi, sinema-tiyatro salonları, spor tesisleri ve otoparklar için ise 1.536 Türk Lirası ile 21 bin 86 Türk Lirası arasında değişen tutarlardan 2 bin 719 Türk Lirası ile 40 bin 569 Türk Lirası arasında değişen tutarlara yükseltildi. 

Gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesi 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanacak şekilde, bugün itibarıyla yürürlüğe alındı. 

Aynı zamanda inşa halindeki gayrimenkulün tamamlanma seviyesinin tespiti için yapılan değerlemelerde de ücret değişti. Bu kapsamda, ilk rapor için güncel tarifedeki tam ücret, sonraki 12 ay içinde hazırlanacak raporlar için de tarifedeki ücretin yüzde 30'u alınacak. Daha önce hazırlanmış bir raporla ilgili aynı değerleme kuruluşundan rapor tarihini takiben 12 ay içinde istenecek revize raporların ücreti de güncel tarifedeki ücretin yüzde 50'si olarak belirlendi.

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Memur zamlarında asgari ücret şoku! En az yüzde 50... Memur maaşları 1 Ocak 2023'te kaç TL olacak? 

Müjde Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara erken yattı! 1250 TL Aile destek parasını hemen anında çekebilirsiniz!

Altın fiyatlarında yıl sonu kasırgası! Yer yerinden oynadı! Elinde altını olan baksın! 30 Aralık 2022 altın fiyatları