29 / 04 / 2024

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Günümüzde en çok merak edilen mesleklerin başında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı geliyor. Bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlar Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı hakkında araştırma yapıyor. Peki, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ne Yapar? İşte detaylar...



Konut projelerinin veya bir gayrimenkulun değerinin belirlenmesi için araştırma yapan uzmanlara Gayrimenkul Değerleme Uzmanı deniyor. Milliyet'te yer alan habere göre; son günlerde oldukça merak konusu olan bu meslek gençler tarafından tercih edilmeye başladı. 

Nasıl Gayrimenkul Değerleme Uzmanı olunur?

Gayrimenkul değerlenin araştırmasını yapan uzmanlar ayrıca bu gayrimenkuller için gerekli anlaşmaların gerçekleşmesini de sağlıyor. Bu uzmanlar genellikle gayrimenkul değerleme firmalarında çalışıyor. Uzmanlar  gayrimenkul değerleme şirketi ile sözleşme imzalar ve söz konusu gayrimenkul değerlendirilmesi SPK'ya yönelik düzenleme yapar.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanları neler yapar?

Konut ve benzeri yapıların değerlerini belirler.

Gayrimenkuller ile ilgili yasal mevzuata hakimdir. 

Gayrimenkuller ile ilgili araştırma yapar ve bunu rapora dönüştürür.

Gayrimenkullerin kalitesi hakkında araştırma yapıp gerekli denetimleri gerçekleştirir.

Devlet ve firma müşterilerine gayrimenkuller için değerlendirme yapar. 

Gayrimenkulun değerinin değişmesinde etkili olan faktörleri araştırıp inceleme yapar.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı olmak isteyen vatandaşların 4 yıllık üniversitelerin İnşaat Mühendisliği, Şehir Planlama, İktisat, Mimarlıkgibi bölümlerden mezun olması gerekiyor. Ek olarak SPK'nın açmış olduğu Değerleme Uzmanlığı sınavını başarıyla geçip Değerleme Uzmanı lisansı alması gerekiyor.

Gayrimenkul danışmanlarını pandemi sonrasında neler bekliyor?


Geri Dön