Ulaşım

Gayrimenkul firmaları Kanal İstanbul çevresinden emlak topluyor!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı kesinleşmesi sonrasında gayrimenkul piyasası da hareketlendi. Gayrimenkul firmaları çılgın projenin çevresinde emlak toplamaya başladı...

Gayrimenkul firmaları, Ulaştırma Bakanlığı tarafından 60 milyar TL yatırımla hayata geçirilecek Kanal İstanbul projesinin güzergahının netleşmesi sonrasında harekete geçti.


Bölgeye olan ilginin artmasına neden olan Kanal İstanbul projesi ise Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy’e yönelik gayrimenkul talepleri bir anda arttı. 


Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre, Kanal İstanbul güzergahındaki bölgelere yönelik arama oranlarında yüzde 130 düzeyinde artış yaşandı. proje ile bölgedeki emlak fiyatları yüzde 50 oranında arttı. Avcılar'da metrekare birim fiyatı yüzde 63,5 artarken, Arnavutköy'de ise yüzde 59 oranında artış yaşandı. 

 

Kiralar da yükselişte

Kanal İstanbul projesi sadece satılık konut fiyatlarını artırmadı, kiraların konutların da metrekare fiyatlarını artırdı.  Avcılar’daki kiralık konutların metrekare fiyatı yüzde 52 oranında yükseldi. Bu oran Küçükçekmece’de yüzde 38, Başakşehir’de yüzde 31 ve Arnavutköy’de yüzde 15,8 düzeyinde gerçekleşti.