28 / 04 / 2024

Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile 158 milyon tapuya hizmet!

Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile 158 milyon tapuya hizmet!

GABORAS İshak Kurtuluş Altun, 158 milyon tapuya hizmet verecek bir sistem oluşturduklarını söyledi. Altun, gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin dijital ortamdan izlenebileceğini açıkladı.



Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun, MÜSİAD tarafından kurulan Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altun, ''158 milyon tapuya hizmet verecek sistem oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

158 milyon tapu yönetilecek

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bireysel veya kurumsal her yatırımcının borsada hiç zorlanmadan mülklerini, ipoteklerini, teminatlarını saniyeler içinde yönetebileceğini, alıp-satabileceğini, anında durumunu sorgulayabileceğini kaydeden Altun, "Ülkedeki 158 milyon tapuyu yönetecek ve 158 milyon tapuyla ilgili herkese hizmet verebilecek yaygın bir teknolojik ağ oluşturuyoruz. Tüm Türkiye'de hizmet verecek sistemimiz dünyanın her yerinden taleplere anında cevap verebilecek" şeklinde konuştu. 

7 gün 24 saat online satış

MÜSİAD tarafından Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamdan yapılabilmesi, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması, sektörün yabancıya satışının katlanarak artması gibi amaçlarla kurulan GABORAS'a ilişkin açıklamalarda bulunan Altun, GABORAS'ın teknik alt yapısına ilişkin çok sayıda soru aldıklarını dile getirdi. 

Borsanın teknolojik platformunun Gaboras Operating System (Gaboras İşletim Sistemi-GOS) olduğu anlatan Altun, "GOS, borsa ve harita ekranlarının bir arada kullanıldığı, saniyeler içinde erişilebilen, anlık şeffaf raporlama teknikleri ile desteklenen, ileri düzey karar destek sistemlerinden oluşan, dünyada kullanılan en gelişmiş ileri teknolojilerin kullanıldığı bir sistem" dedi.

GOS'un yüzde 65'i tamam

GOS'un yüzde 65'inin tamalandığını açıklayan Altun, "GABORAS'ta amacımız keşfedileni yeniden keşfetmek değil. Var olanlar içinde en iyi olanı, yerli teknolojiyi geliştirerek GOS alt yapısında birleştirdik. Yüzde 100'e yakın yerli ve milli bir sistem oluşturduk. Mevcut platform servisleri ve hizmetler içinde yaptığımız titiz inceleme sonucu Gaboras İşletim Sistemi'nde en iyi ve ileri teknolojik ürünleri bir araya getirdik. GOS, gördüğü işlevler açısından dünyada bir ilk olacak" diye konuştu.

Dünyanın ilk gayrimenkul borsa işletim sisteminin Türk yapımı olacağını söyleyen Altun, "Bir-iki ürün dışında kesinlikle bir marka veya yabancı bağımlılığımız ortadan kalkmış durumda. Hedefimiz odur ki GOS'un tüm dünyaya ihraç edilme zamanı geldiğinde göreceğiz ki dünyanın ilk gayrimenkul borsa işletim sistemi Türk yapımı olmuş olacak. Bu arada mutlaka söylemem gereken bir şey var o da GOS'un alt yapısında yerli ve yabancı yazılımcılar neredeyse 7 gün 24 saat çalışmaktadırlar. Türk ve Suriyeli yazılımcıların daha ağırlık olduğu GOS ekibi bir mekana ve zamana bağlı kalmadan çalışıyor" diye konuştu.

"Gayrimenkulde yatırımcının eli ayağı olacağız"

"Gayrimenkulde yatırımcının eli ayağı olacağız" şeklinde konuşan Altun, gayrimenkule gömülü kapitalin yeniden geri kazanımı konusunda gayrimenkul kıymetler borsasının öneminden bahsetti.

Altun, şu açıklamaalarda bulundu: "İster bireysel yatırımcı, isterseniz de dev bir banka olun. Hiç zorlanmadan mülklerinizi veya ipoteklerinizi, teminatlarınızı saniyeler içinde yönetebilecek, alıp-satabilecek, anında durumunu sorgulayabileceksiniz. Buna göre ülkedeki 158 milyon tapuyu yönetecek ve 158 milyon tapuyla ilgili herkese hizmet verebilecek yaygın bir teknolojik ağ oluşturuyoruz. Tüm Türkiye'de hizmet verecek sistemimiz dünyanın her yerinden taleplere anında cevap verebilecek. Hatta yereldeki binlerce uzman muhatapları da bu hizmetin içine sokuyoruz. Daha şimdiden 48 bin emlak danışmanı, 12 bin değerleme uzmanı, 4 bin 500 planlama ve harita bürosu, 850'den fazla hukukçu sisteme işlenmiş durumda." 

GOS'un alt modüllerinden bazılarını anlatan Altun, "Alım Satım Kiralama Kiraya Verme Platformu", "Şehir-İlçe-Mahalle Değer İzleme Platformu", "İpotek Takip Platformu", "Yatırımcı Hızlı Süzme Ve Operasyonel Alım Platformu", "İtibar Yönetim Sistemleri", "Gözden Geçirme Raporlama ve Operasyon Platformu", "Değer Haritaları" ve findeksin gayrimenkul versiyonu olan "Gindeks" olduğunu anlattı. 

Gayrimenkul Kıymetler Borsası çalışma sistemi:

Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile 158 milyon tapuya hizmet!

Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile 158 milyon tapuya hizmet!

Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile 158 milyon tapuya hizmet!

Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile 158 milyon tapuya hizmet!

 

Gayrimenkul Kıymetler Borsası A.Ş. kuruldu!

6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası!


Geri Dön