Sektörel

Gayrimenkul piyasası yeniden şekilleniyor!

Altyapı ve ulaşım projeleri hem İstanbul'da hem de Anadolu'da gayrimenkul piyasasını yeniden şekillendiriyor. Reidin'in açıkladığı verilerine göre, konut tercihi, fiyat artışı, yatırım geri dönüş süresi ve yabancı algısında ezberler bozuluyor.

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan nisan ayı raporunda markalı konut projelerine dair veriler yer aldı. Buna göre Yeni Konut Fiyat Endeksi, geçtiğimiz ay bir önceki aya göre yüzde 0.12 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.53 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 69.90 oranında değer artış gösterdi.


EN ÇOK 1+1’LER DEĞERLENDİ

Yeni Konut Fiyat Endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre, 1+1 dairelerde yüzde yüzde 0.36, 2+1 dairelerde yüzde 0.17, 4+1 dairelerde yüzde 0.33 oranında arttı. 3+1 konut tipinde ise yüzde 0.12 oranında azaldı.


ASYA PRİMDE AVRUPA’YI GEÇTİ

Yeni Konut Fiyat Endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre, İstanbul Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.23 oranında; İstanbul Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.42 oranında arttı. Endeksin başlangıç dönemine göre ise Asya yakasındaki projeler Avrupa yakasına kıyasla 8.8 puan fazla artış gösterdi.


REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Mayıs Raporu yayınlandı!


Sözcü/ İsmail Şahin