Sektörel

Gayrimenkul sektörü dış pazara odaklanıyor!

Türkiye ekonomisinin en önemli büyüme motoru haline gelen inşaat ve gayrimenkul sektörü, dış pazara daha fazla odaklanıyor.

Türkiye ekonomisinin en önemli büyüme motoru haline gelen inşaat ve gayrimenkul sektörü, dış pazara daha fazla odaklanıyor. Mart ayında Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM fuarında daha çok küresel kurumsal yatırımcılar konumundaki fonlarla buluşan sektör, 8-10 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dubai Cityscape fuarında da özellikle sıcak satış bağlantıları açısından önemli başarı elde etti. Fuarı incelemek için bazı yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle Dubai'ye gelen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkam İbrahim Çağlar, "Fuara katılan tüm firmalarımızla konuşmaya özen gösterdim. Gördük ki, bu fuar körfez sermayesi ile buluşma açısından çok önemli hale gelmiş. Zaten Türkiye'den stant kiralayarak katılan firma sayısı iki yada ikiye katlanmış. Tahminimize göre, firma sayımız 2016'da 100 firmayı aşar.  Bu durumda bizim de İTO olarak burada fuar öncesinden başlayan bir üretim stratejisi ve fuara güçlü bir katılım yapmamız gerekiyor" dedi. 


İSTANBUL'U TAŞIRIZ 

Mart ayında Cannes'daki gayrimenkul fuarı MIPIM'e İTO olarak yaptıkları katılımı hatırlatan Başkan Çağlar, şöyle konuştu: "İstanbul'un birebir ve canlı dijital maketini MIPIM'e taşımıştık ve tüm firmalarımız için çok verimli bir fuar olmuştu. Bu yıl MIPIM'de yerimizi çok daha iyi bir konuma taşıyoruz. Çok daha güçlü bir İstanbul-Türkiye katılımı olacak. Dubai Cityscape'in de sektör için çok önemli bir sıcak satış bağlantı noktası haline geldiğini gördük. O nedenle 2016'da Dubai'de İstanbul ve Türkiye rüzgârı estirmek istiyoruz.  Büyük dijital maketimizi de taşımayı düşünüyoruz.  Böylece, yatırımcıların, fuarda sergüenen projelerimizin hangisi İstanbul'un neresindeyse görmeleri mümkün olacak." 



Hürriyet