Sektörel

Gayrimenkul sektörü son üç yıldır geriye gidiyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı'nın (GHO) kurucusu Hasan Can Çalgır, gayrimenkul sektörünün son üç yıldır geriye gittiğini vurgulayarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı'nın (GHO) kurucusu Hasan Can Çalgır gayrimenkul piyasasıyla ilgili öenmli açıklamalarda bulundu. Çalgır 'gayrimenkul sektörü son üç yıldır geriye gidiyor ama sıfıra düşmüyor' dedi. 

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ SON ÜÇ YILDIR GERİYE GİDİYOR!

Gayrimenkul sektörünün son 3 yıldır geriye gittiğini vurgulayan Hasan Can Çalgır, sözlerine şöyle devam etti: “Gayrimenkul her ne kadar zorlu bir dönem geçirse de sıfıra düşmüyor. Yatırımcılar yine konut almaya devam ediyor.''dedi. 

Sektörün güçlü yerli markası Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı'nın (GHO) profesyonelleri, yıl boyunca gösterdikleri başarılı çalışmalarının ardından Safir, Zümrüt ve Elmas Kulüp üyeliği kazanarak sertifikalarını aldığı törende konuşan Çalgır ''Önemli olan az satış olan bu dönemde GHO olarak bu durumu kendi lehimize çevirip satışları artırmak. Bunu da başardığımızı düşünüyorum.

Bu arkadaşlarımızın sahadaki emeklerinin ve başarılarının bir sonucu. GHO çatısı altında olan danışmanların uzun yıllardır bizimle birlikte çalışmaları ve başarılarını yükseltmeleri bizim için büyük gurur kaynağı.'' ifadelerini kullandı.

OTEL, AVM, FABRİKA GİBİ TİCARİ ALANLARA UYGUN ARAZİLER İÇİN TALEP ALIYORUZ

Son zamanlarda özellikle hem yurtdışında yaşayan Türkler hem de ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancıların gayrimenkullere ilgisi olduğunu söyleyen Çalgır''Türkiye çapında otel, avm, fabrika ve bunlara uygun araziler yani ticari alanlardaki yatırımlar için talep alıyoruz. Bu sektör adına olumlu bir gelişme.'' dedi. 

KONUT SATIŞLARI EYLÜL'DE YÜKSELDİ!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında artarak 140 bin 919 oldu. 

Konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 21 bin 314 ile İstanbul, 13 bin 205 ile  Ankara  ve 7 bin 612 ile  İzmir  olurken, en az olduğu iller sırasıyla 74 ile Hakkari, 82 ile Ardahan ve 106 ile Bayburt şeklinde gerçekleşti.

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Eylül ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 31,0 oranında azaldı ve 2 bin 22 oldu.

2024 yılının Eylül ayında toplam konut satışları içinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 1,4 şeklinde gerçekleşti. Yabancılara  gerçekleştirilen konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 783 ile İstanbul, 548 ile Antalya ve 210 ile Mersin oldu.