30 / 06 / 2024

Gayrimenkul sektöründe imaj değişikliği yaşanıyor!

Gayrimenkul sektöründe imaj değişikliği yaşanıyor!

Ülkemizde pek çok sektör nitelikli eleman sıkıntısı yaşarken, çeşitli okullardan mezun olan gençler de farklı sebeplerle istihdam piyasasına girmekte zorlanırken, emlak sektöründe faaliyet gösteren duayenler ise gençlere, “Sektörümüzde dilediğiniz imkânlara kavuşabilirsiniz” diyor.



Ülkemizde son dönemlerde pek çok sektör, peş peşe eleman sorunu yaşadığını belirtiyor. Sektörler eleman sıkıntısı yaşarken, çeşitli kademelerden mezun olan gençler de istedikleri işi seçememekten dert yanıyor. İşgücü piyasasında yaşanan bu belirsizlikler, sektör mensuplarını farklı çalışmalar yapmaya iterken, son çalışmalardan bir tanesi de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren temsilcilerden geldi. Emlak sektörünün sunduğu imkanlar, İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi öncülüğünde gerçekleşen seminerde masaya yatırıldı. 
 

İTİBAR KAZANIYOR 

 
Merakla beklenen toplantının oturum başkanlığını yürüten İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Hakan Akdoğan, söz konusu sektörde son dönemde bir imaj değişikliği yaşandığını dile getirerek, “Gayrimenkul danışmanlığı, önceden bir masa iki sandalyesi olan, belki hiçbir iş bulamayan kişilerin yapacağı meslek şeklinde görülürken, son senelerde bu imajın değiştiğini görüyoruz. Mesleğimiz bilgi ve tecrübe olmaksızın yapılabilecek bir iş değil. Bir gayrimenkul danışmanı, kendini çok iyi yetiştirmek zorunda. Son yıllarda bu itibar yeniden verilmeye başlandı” dedi.

Gayrimenkul sektöründe imaj değişikliği yaşanıyor!


GENÇ GİRİŞİMCİLER AVANTAJLI 


İstanbul Ticaret Gazetesi'nden Sümeyra Yarış Topal imzalı habere göre gençlerin emlak sektörü dahil kendi işini kurması durumunda çeşitli vergi avantajlarından yararlanabileceğini dile getiren İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Gelir ve Kurumlar Vergileri Grup Müdürü Burak Aydın da gençleri bu teşvikten faydalanmaya çağırdı. Aydın, şunları söyledi: “2000’li senelerde genç işsizlik arttı. Bunun için pek çok teşvik devreye alındı. Genç girişimcilere yönelik kazanç vergisi istisnası bunlardan bir tanesi 29 yaşını doldurmamış genç girişimciler, üç vergi dönemi boyunca bu istisnadan yararlanabiliyor.” 

Gayrimenkul sektöründe imaj değişikliği yaşanıyor!

 HAYALLERİNİZDEKİ YAŞAM

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Zeynep Sühran Aras da gayrimenkul danışmanlığının hayal edilen yaşam standartlarına ulaşmak amacıyla çok önemli bir basamak olduğunu dile getirdi. Zeynep Sühran Aras açıklamasında, “Biz mülklerin alım satımını yapan kişileriz. Çoğu insanın ömründe bir defa aldığı bir mülk ve siz ona aracılık diyorsunuz. Aslında ne kadar önemli olduğunu buradan da anlayabiliriz. Bilgi, donanım, adanmışlık ve tecrübe ile çok büyük başarılar elde edebileceğiniz bir iş” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen toplantıda, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği Genel Müdürü Kürşat Serkan Hakan ve Tesis Yöneticileri Federasyonu Genel Başkanı Yahya Sağır da konuşma gerçekleştirdi.


SEKTÖR BÜYÜYECEK

Merakla beklenen toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu, “Sektör, inanıyorum ki özellikle gençlerin eğitimine önem vererek, verimliliği artıracak olan yenilikçi fikirleri destekleyerek, tesis yönetimlerinde kaliteli ve etkin hizmet sunulabilmesi amacıyla yeni süreçler başlatarak gelişmesine ve büyümesine devam edecek. Bunlar orta ve uzun vadede de ülke ekonomisine fayda sağlayacak türden adımlar olacak. Bu tür programları biz son derece önemsiyoruz. Çünkü bazen en ufak bilgiyi veya deneyimi paylaşmak, büyük yatırımlara veya yenilikçi eylemlere giden kapılar açabiliyor” ifadelerini kullandı.

 

Milli Emlak, iki şehirde 6 adet lojman ile 1 adet arsayı taksitle satıyor! Milli Emlak arsa satışları 2024!

Gayrimenkul ve proje yatırım fonları konut sektörünü nasıl etkiler?

TOKİ  Ankara  2024 başvuruları resmen başladı! Başkentte 9 bin 110 taksitle 2+1 konut müjdesi!


Geri Dön