28 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe vatandaşlık heyecanı!

Gayrimenkul sektöründe vatandaşlık heyecanı!

Yabancıların Türk vatandaşı olabilmesi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi gayrimenkul sektöründe de heyecan yarattı.



Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gerekli asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan bu kararın gayrimenkul sektörünü de heyecanlandırdı.

Yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan Bumerang Kartal projesinin Satış ve Pazarlama Müdürü Nur Eğilmez, kararın durgun olan gayrimenkul sektörünü canlandıracağını söyledi. Kartal Metrosuna 1 dakika yürüme mesafesinde yer alan Bumerang Kartal'ın yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini dile getiren Eğilmez, kararla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Yabancı yatırımcılar için gayrimenkule yapılan yatırımların 250 bin dolara düşürülmesi mutlaka piyasayı canlandıracaktır. Vatandaşlık almak isteyen yabancılar için kaçırılmayacak bir fırsattır. Konut kredilerindeki oranlardakontrolaltına alınırsa piyasa daha da hareketlenecektir. Şu anda mevduat oranlarının yüksek oluşu,vatandaşı beklemeye ve yatırımdan uzaklaştırmaya yönlendirmektedir. Oysa en iyi yatırım her zaman gayrimenkuldür. Her zaman kazandırır. Bumerang Kartal projesinde de kazancınız bumerang olarak size dönecektir."

Konut alana vatandaşlık limitinde değişiklik yönetmeliği tam metni 2018!

Türkiye'de yatırım yapan yabancıya vatandaşlık hakkı yürürlükte!


Geri Dön