Yeni Şirketler

Gayrimenkul sektörünün yıldızı arsa

Arsaya yatırım yapmanın önemi hakkında Yeşil Vadi Arsa Ofisi ve İnşaat Turizm San.Tic.Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan önemli ipuçları veriyor.

7 yıldır bölgede çalışan ve yüzlerce aileyi arsa sahibi yapan Yeşil Vadi Arsa Ofisi önemli konuların altını çiziyor  

Sizce arsa ideal yatırım aracı mı?

Bunun tartışması bile yapılmamalı. Ancak doğru yere, doğru zamanda ve uzmanlar nezaretinde yapılmak şartıyla. Birkaç yıl önce önemsemediğiniz bir arsaya bakıyorsunuz fiyatı neredeyse 10 katına çıkmış. Bu nedenle piyasayı iyi değerlendirip prim yapacak bölgelerde arsa almak her zaman avantajlı. 


Arsa yatırımları yapılabilecek doğru bölge sizce neresi?

Çerkezköy-Kapaklı ve Büyükyoncalı bundan 10 yıl önce kimsenin yüzüne bakmadığı bir bölgeydi. Gelinen noktada Büyükşehir olma yolunda önemli sinyaller veriyor. Bir de İstanbul'un sanayisinin kaçınılmaz olarak yakın bölgelere nakledilmesi zorunluluğu var ki bu durum da bölgeye ayrı bir önem kazandırıyor. Bana göre kısa sürede küçük birikimlerle arsa sahibi olarak karlı çıkılabilecek ilk bölge Çerkezköy, Kapaklı ve Büyükyoncalı çevresi. Ayrıca 700 fabrikadan oluşan Çorlu Organize Sanayi Bölgesi Kapaklı'ya 1.5 ve Büyük Yoncalı'ya 3 kilometre mesafede. Dolayısıyla kısa dönemde bu bölgede arsa yatırımı yapmak isteyenler büyük bedeller ödemek zorunda kalacak. 


Yeşil Vadi Arsa Ofisi olarak ne gibi projeleriniz var?

Biz 2007 itibarıyla aynı zamanda yatırım ve danışmanlık şirketi olarak da hizmet veriyoruz. Bu amaçla kurumsal bir ofis düzenledik. Bölgede yatırım yapmak isteyenlere danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kısa süre önce Büyükyoncalı'da 120 villadan oluşan Yoncakent projesine başladık. Ayrıca Çerkezköy'ün farklı bölgelerindeki projelerimiz uygulama aşamasına geldi. Kapaklı'da bir özel okul ve hastane projesi de gündemimizde. Çünkü biz alanımızda anahtar teslimi projeler üretiyoruz. 
ÇAĞLAR ÇAĞATAY/YENİ ŞAFAK