Kira

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman: TÜFE yüzde 52, kira enflasyonu yüzde 121!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden kira artışları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda “TÜFE yüzde 52, kira enflasyonu yüzde 121” ifadelerini kullandı. 


Memur ve emekli zamlarının dışında kira artış oranının da belirlendiği enflasyon oranları milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyordu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün sabah Ağustos ayına ayına ilişkin enflasyon oranlarıyla konut ve iş yeri kira artış oranları da belli oldu. 

TÜİK tarafından açıklanan Ağustos ayı enflasyon verisiyle birlikte Eylül ayında kiralara uygulanacak tavan zam oranı da yüzde 64,91 olarak  belirlendi. 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman  resmi X hesabı https://x.com/AhmetBuyukduman üzerinden çok önemli bir paylaşım yaptı. 

Ahmet Büyükduman kira artışları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda “TÜFE yüzde 52, kira enflasyonu yüzde 121” ifadelerini kullandı. 


Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımı şu şekilde: 

TÜFE %52, KİRA ENFLASYONU %121

TÜFE’nin alt kırılımlarından “Kiracı Tarafından Ödenen Gerçek Kira”da yıllık artış %121.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımına gelen yorumlar…
 

 

İstanbul için 7’den büyük deprem olacak görüşü çöküyor mu? 

Halkbank'tan emekli promosyon açıklaması

SGK'dan 144 bin TL toplu para ödemesi