Konut

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumladı! Yasal düzenleme şart oldu!

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumlayarak, yasal düzenlemenin şart olduğunu söylüyor. İşte detaylar… Piyasanın artışında birçok neden etkili olurken gayrimenkul piyasası uzmanları fiyat artışında birçok nedenin etkili olduğunu belirtiyor

Konut piyasasının en çok arttığı ülkelerden biri de Türkiye. Piyasanın artışında birçok neden etkili olurken gayrimenkul piyasası uzmanları fiyat artışında birçok nedenin etkili olduğunu belirtiyor. İşte detaylar…

Türkiye’de gayrimenkul sektörü ve gayrimenkul yatırım danışmanlığının rolü büyük. Özellikle son yıllarda artan piyasa fiyatlarıyla sektör daha çok dikkat çekmeye başladı. Peki piyasa neden artıyor. Sektör ne durumda. Kayalar Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Piyasası Uzmanı Ergin Kaya, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün önemli bir konuma geldiğini ancak yasal boşlukların olduğunu söyledi.

Kaya, “Dünyada gayrimenkul fiyatlarının en fazla arttığı ülkelerin başında Türkiye geliyor. Konut sektörü ile birlikte artan üretim maliyeti, yavaşlayan yeni konut başlangıçları, negatif faiz ortamı, enflasyona karşı korunma, kur şoku, güçlü talep, yabancı talebi ve göç gibi ana unsurlar fiyatların ciddi oranda artmasına sebep oldu.” diye konuştu.

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumlayarak, yasal düzenlemenin şart olduğunu söylüyor. İşte detaylar…

YASAL DÜZENLEME ŞART

Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de gayrimenkul sektörünün kurumsal bir yapıya sahip olması ve toplumda belirli bir saygınlığa kavuşabilmesi için öncelikle merkezi yönetim tarafından gayrimenkul sektörüne yönelik bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi gerektiğini savunan Kaya, firma olarak, sektöre dair yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Kaya, “İnsanların içinde kendini mutlu huzurlu ve güvende hissedecekleri mekanlar inşa etmeyi” hedeflemiş bir inşaat firmasıyız” dedi.

 

KURUMSAL FİRMALAR ÖNEMLİ

Kaya şunları kaydetti: “Firmalar projelerinde inşaat ve malzeme kalitesi kadar çevresel ve sosyal unsurlara da son derece önem vermesi ve özenli yaklaşması gerekiyor. Öte taraftan müşterilerinin bir an önce evlerine yerleşmelerini sağlamak için projelerini süratle ve zamanında bitirmek; bu konuda nitelikli ve kurumsal firmalara duyulan güveni boşa çıkartmamak yine vazgeçilmez ilkeler arasında olmalıdır.” Müşteri memnuniyeti esaslı, ticaret ve hizmet anlayışının benimsenmesi gerektiğini dile getiren Kaya, konut fiyatlarının daha fazla artmadan ev sahibi olunması gerektiğini düşündüklerini dile getirdi.

Yatırımcılar dikkat! Başakşehir Belediyesi'nden arsa satışı! 9 Şubat’taki ihaleyi kaçırmayın!

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalesinin 2'nci oturumu 7 Şubat'ta!