26 / 06 / 2024

Gayrimenkul yatırımcıları rotayı Kuzey Kıbrıs'a çevirdi!

Gayrimenkul yatırımcıları rotayı Kuzey Kıbrıs'a çevirdi!

Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren inşaat şirketi Adelante Construction Kurucusu Oğuz Alp Tan yaptığı açıklamada yatırımcıların gayrimenkul almak için Kuzey Kıbrıs'a yöneldiğini söyledi.



Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren inşaat şirketi Adelante Construction Kurucusu Oğuz Alp Tan, geçtiğimiz Mayıs'ta mecliste oy çokluğuyla kabul edilen 'Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı'na değinerek ülkenin Türkiye vatandaşları için de kazançlı bir seçeneğe dönüştüğünü dile getirdi.

Oğuz Alp Tan açıklamasında söz konusu bu değişiklikten sonra yatırımcıların gayrimenkul almak için Kuzey Kıbrıs'a yöneldiğini söyledi.

Oğuz Alp Tan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kuzey Kıbrıs yasal açıdan da yabancıların ev sahibi olmasına herhangi bir zorluk çıkarmıyor. Mevcut yasaya göre yabancılar bir, Türkiye vatandaşları da toplamda 3 konut sahibi olabiliyor. İlgili yasa bir yakın zamanda değişti. Önceden yalnızca bir konut alabilen Türkiye vatandaşlarının bu hakkı, üç konuta yükseltildi. Yasal mevzuatın uygun olması hem yabancıları hem de Türk vatandaşlarını Kıbrıs'a çekiyor. Bizlerin öngörüsü önümüzdeki 5 yılda çok daha ciddi sayıda kişi adadan konut sahibi olacak" diye konuştu.

Gayrimenkul yatırımcıları rotayı Kuzey Kıbrıs a çevirdi!


“DÖVİZLE KİRA GETİRİSİ TÜRK VATANDAŞLARINI DA CEZBEDİYOR"

Yaptığı açıklamada Kuzey Kıbrıs'taki gayrimenkul yatırımı fırsatlarına yönelik bilgiler de veren Tan, “Kuzey Kıbrıs, yabancılar için de yatırım anlamında oldukça avantajlı bir yer haline geliyor. Özellikle Amerika ve Batı Avrupa vatandaşları yatırımlık konut tercihlerini Kıbrıs'tan yana kullanıyorlar. Bunun pek çok nedeni var. Öncelikle ekonomik açıdan avantajlı seçenekler de bulunuyor. Çünkü başta ABD olacak şekilde pek çok batı ülkesinde konut sahibi olmak oldukça zorlaştı. Bunun dışında güzel iklim, birçok yere kolay ulaşım, adanın sakinliği gibi unsurlar da yatırım ve oturum için konut sahibi olacakları cezbediyor" dedi.

Gayrimenkul yatırımcıları rotayı Kuzey Kıbrıs a çevirdi!

Tan açıklamasında “Adadan konut sahibi olmak isteyen kitle 2'ye ayrılıyor. Bunların ilkinin amacı tamamen yatırım yapmak. Bu da oldukça mantıklı bir seçenek çünkü buradaki gayrimenkuller gelişme hızının yüksek olmasıyla sürekli şekilde prim yapıyor. Ayrıca gayrimenkul ticareti İngiliz Sterlini üzerinden döndüğü için zarar etme riski de oldukça az. Bir de elbette pek çok kişi dövizle kira getirisi nedeniyle adayı tercih ediyor. Örnek vermek gerekirse bugün Girne'de 2 oda 1 salon konut, 600-800 İngiliz Sterlini civarında kira getirisi sunuyor. 2. grup da oturumluk konut sahibi olmak isteyenler. Bunlar genel olarak yakın ülke vatandaşları. 1. sırada da Türk vatandaşları bulunuyor. Metropolün karmaşasından kaçmak ve adada doğanın tadını çıkarmak isteyenler buraya geliyor. Ayrıca Kuzey Kıbrıs'ta emlak fiyatları da bölgeye göre çok fazla değişim gösteriyor. Örnek vermek gerekirse Lefkoşa bölgesine yatırım yapmak istediğinizde, 2 oda 1 salon apartman dairesine 60 bin İngiliz Sterlini öderken, Girne'de bu rakam 160 bin seviyelerine yükselebiliyor" dedi.


“ADA GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR"

Ada'nın gelişim sürecinin devam ettiğini dile getiren Tan, "Ada henüz gelişimini tamamlamadığı için her yeni yapılan konut projesi daha yüksek meblağdan fiyatlanmış oluyor. Bu da yatırımcıların iştahlarını kabartıyor. Adanın gelişme hızı göz önüne alınırsa söz konusu bu durumun en az 10 sene daha devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca güçlü diplomatik çabaların sonuç vermesi halinde adanın dünyada tanınması konutların da çok daha ciddi oranda prim yapmasını sağlayacak. Bizim de birinci önceliğimiz kullanım kolaylığı sunan projeler üretmek. Kentin dokusuna aykırı olmayan, uzun ömürlü yapılar hayata geçirmeyi tercih ediyoruz. Son olarak şunu belirtmek isterim ki, ticari gayrimenkul konusu henüz adada istenen ilgiyi görmüş değil. Bu bağlamda ofis ve mağaza gibi yapılara yatırım yapmak isteyenler için fırsat devam ediyor" diye konuştu.

Tan, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Kuzey Kıbrıs’ta konut ve ticari projelerin prim yapmayı sürdürüyor. Burası bir ada olduğu için, her yeni yapı fiyatın yükselmesine sebep oluyor. Katma değer üretilen her bölgede hızlı bir biçimde fiyatların yükseleceğine inanıyoruz. Türkiye’de Bodrum’u örnek alalım. O bölgedeki fiyatları yakın zamanda yakalayarak geçeceğimizi tahmin ediyoruz.”

Emekli ikramiyeleri gün gün yatırılıyor! İşte SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi bayram ikramiyesi ödeme tarihleri!

Memur maaşları bayramdan önce yatar mı? Emekli ve memur Haziran 2024 maaşlarında son dakika! 

Milli Emlak, 3 şehirde 16 adet arsa ve araziyi satıyor! Taksitle gayrimenkul fırsatı! 


Geri Dön