Sektörel

Gayrimenkul yatırımcılarının gözü Trakya’da!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin radarına giren bölgeler arasında yer alan Trakya’da arsa satışlarına yoğun ilgi gösteriliyor...Söz konusu bu durum konut stok ve niteliği, olası İstanbul depremi gibi konuları gündeme getirirken, özellikle yatırımcılar da yönlerini Trakya’ya çevirdi

Mega kent İstanbul’un her geçen gün büyümesi, İstanbul'da arazi ve konut sorununa yol açarken kira fiyatlarını da oldukça yükseltti. Söz konusu bu durum konut stok ve niteliği, olası İstanbul depremi gibi konuları gündeme getirirken, özellikle yatırımcılar da yönlerini Trakya’ya çevirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan bölge, ticari ve arazi gayrimenkul anlamında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımcının yüzünü güldürmeyi sürdürecek.

Verilen detaylara göre, Trakya’da arsa satışlarına olan yoğun ilginin popülaritesini hiçbir dönem yitirmemesi, bu alandaki yatırımların kârlılık oranını yükseltirken, sektöre ilginin de artmasına sebep oldu. Son dönemlerde mega kent İstanbul dışında gelişim potansiyeli gösteren Marmara Bölgesi'ndeki diğer şehirlerde yer alan arsalara talep artarken, Kocaeli’nin de dolmasıyla beraber gözler şimdi de Trakya’ya çevrildi. Yunanistan ve Bulgaristan gibi Avrupa Birliği üyesi iki ülkeye karayolu ve demiryoluyla açılan bölge son senelerde yatırımcıların da gözdesi oldu.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, geçmişten günümüze yatırımcısına hep kazandıran Trakya, jeopolitik konumunun dışında üç denize eşit mesafede olması, doğal güzelliklere ve verimli topraklara sahip olması, gelişmiş karayolu ağının bulunması gibi özellikleriyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi sürdürecek. Ticari Gayrimenkul Broker ve aynı zamanda Trakya Bölge Uzmanı olan Abdullah Gürman, Trakya bölgesinin ticari fabrika depo ve arazi yatırımcılarına son iki senede 1’e 10 kazandırdığını söyledi.

“Ne altın, ne de döviz, ne borsa. Şu an en karlı yatırım arsa”

Yaptığı açıklamada başta Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ olmak üzere bölgede ticari kullanım amacıyla ve yatırımlık arazi alanların hep kazandığına dikkat çeken Abdullah Gürman şunları başta İstanbul ve onun batı sınırındaki Trakya bölgesinin, devletin son on yıldaki dev projeleri hayata geçirmesiyle beklenen ve planlanandan da çok daha fazla rantabl hale geldiğini söyledi.

Abdullah Gürman açıklamasında planlı ve model projelerle her geçen gün daha da değerlenen Trakya'nın 1915 Çanakkale Köprüsü, büyük sanayi bölgeleri, deniz limanı ve daha birçok devlet destekli yatırımla büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini söyledi. Trakya'nın bugüne dek yatırımcısına daima kazandırdığını söyleyen Abdullah Gürman, bundan sonra da kazandırmayı sürdüreceğini söyledi.

Açıklamasında mega kent İstanbul’a göre çok ucuz kalan bölgenin her bütçeye uygun yatırımcıya önümüzdeki kısa ve uzun vadede yüksek kazanç sağlayacağını söyleyen Abdullah Gürman "Özellikle pandemi sonrası daire fiyatlarının bir anda tavan yaptığı gibi arazi, tarla, fabrika, dükkan gibi ticari mülklerde de yatırımcısına kazandıracak. Metrekare fiyatının 70 bin TL’yi aştığı arsalar var. Şu an bölgedeki en kârlı yatırım arsa.” diye konuştu.

İnşaat sektörü destek bekliyor!

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 20,4 arttı! 2022 hedefi 70 bin adet!