Sektörel

Gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Dubai ve Kıbrıs!

Yaptığı açıklamada gayrimenkul ve emlak piyasasının toparlanma eğilimi gösterdiğini dile getiren Remax Revizyon Broker’ı Ramazan Sakallı, son dönemde yatırımcıların yeni rotasının Dubai ve Kıbrıs olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada gayrimenkul ve emlak piyasasının toparlanma eğilimi gösterdiğini kaydeden Remax Revizyon Broker’ı Ramazan Sakallı, son dönemde yatırımcıların rotasını Dubai ve Kıbrıs’a çevirdiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında Dubai ve Kıbrıs’ta emlak satışlarının pek çok avantaj barındırdığını belirten Remax Revizyon Broker’ı Ramazan Sakallı konuyla ilgili açıklamasında “Dubai ve Kıbrıs, globalde olduğu gibi Türk yatırımcılar için de cazip olmaya başladı. Bunun temelinde de pek çok faktör yer alırken, bütüncül bir yaklaşım elde etmemiz için her iki bölgeyi de ayrı incelememiz gerekli” dedi.

Ramazan Sakallı Dubai ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Dubai, küresel dalgalanmalara direnciyle dünyanın farklı coğrafyalarındaki yatırımcılar için kilit bölge olmayı sürdürüyor. Dubai'deki gayrimenkuller, lüks ve şık mimarisi, sürdürülebilir yapısıyla ilgi çekerken; bölgenin ticaret merkezi olması da Dubai’yi iş insanları için giderek daha da önemli yapıyor. Canlı ekonomisi ve uluslararası sermaye piyasalarına uyumluluğuyla güvenli bir liman oluyor. Ayrıca diğer bir taraftan, uzun süreli ikamet imkanı gibi hükümetin yatırımcıları teşvik edecek imkanlar sunması da bireysel yatırımlara yön veriyor. Konu ile ilgili olarak yayımlanan son veriler de Dubai emlak piyasasındaki satış işlem sayısının 1 senede yüzde 50 civarında artması, taleplerin sarsılmaz istikrarını ortaya koyuyor.”

“KIBRIS’IN GAYRİMENKUL HACMİ 116,30 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK”

Yaptığı açıklamada emlak piyasasıyla gelecek vaat eden bir bölge olan Kıbrıs’ta gayrimenkul hacminin bu sene sonunda 116,30 milyar dolara ulaşması beklendiğini dile getiren Ramazan Sakallı, “Güneşli bir iklime sahip olan Kıbrıs, özellikle bireysel yatırımlar için kusursuz bir bölge şeklinde kabul edilirken pek çok avantajı da bir arada barındırıyor. Konu ile ilgili bir örnek vermek gerekirse, nispeten düşük yaşam maliyetleri, girişimciliğe açık ekonomik ortamı, emlak fiyatlarındaki istikrar yatırımcıların ilgisini çekiyor. Çünkü söz konusu bu unsurlar yatırımcıların zarara uğramayacağını gösteriyor. Ayrıca Kıbrıs, dinamik iş ortamı, zorlu koşullar içermeyen vergi sistemiyle de iş insanları için elverişli bir yatırım alanı şeklinde öne çıkıyor. ” dedi.

 

ŞOK Markette 15 Temmuz'da birçok üründe indirim fırsatı sizleri bekliyor!

TİM Başkanı Gültepe'den son dakika dolar yorumu: Dolar şu anda en az 37 TL...

Milli Emlak'tan 3 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı!