28 / 04 / 2024

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken, yeni bir uygulama gündeme geldi. Gayrimenkul zenginleri kira takiplerini daha kolay yapmak için artık kira takip programı kullanıyor. Peki kira takip programı nedir? Nasıl işliyor? 



Ev sahipleri ve kiracılar arasında sözleşmelerden faturalara, aidatlardan kira artışına kadar pek çok konuda sorun yaşanıyor. Kirada mülkü olan binlerce kişi, kiracılar ile ilgili işlemleri yakından takip etmek istiyor. 

Kira takip programı, gayrimenkul zenginlerinin kira yönetimini daha kolay yapabildiği bir sistem sunuyor ve bu şekilde zamandan tasarruf sağlanıyor.  

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

KİRA TAKİP PROGRAMI NASIL İŞLİYOR? 

Kira takip programı, online bir hizmet olarak sunuluyor. Hem kurumsal firmalara hem de bireysel mülk sahiplerine hizmet veren bu program, kira sözleşmeleri, ödeme takipleri, vergi hesaplama, kiracı iletişimi gibi bütün hizmetleri bir arada sunuyor. Bu konuda faaliyet gösteren birçok şirket bulunuyor. 

Program ile mülk sahiplerine, online sistem üzerinden bir hesap açılıyor ve tüm bilgiler burada işleniyor. 

Kiracı Takip Programı ve Gayrimenkul Takip Programı hizmeti sunan kiracıtakipcom, söz konusu hizmeti veren firmalar arasında yer alıyor. Kiracıtakipcom, kira takip programı kapsamında, mülk sahiplerinin önce sahip oldukları gayrimenkulleri tek tek sisteme tanımladığını ardından da sözleşmelerin girişini yaparak, uygulamaya dahil olduğunu belirtiyor.

Bu şekilde, söz konusu online uygulamalar sayesinde mülk sahipleri kira süreçleri ile ilgili her bilgiyi tek bir sistemde toplamış oluyor. 

Kira takip programı ile sözleşmeler otomatik olarak hazırlanabiliyor. Şirketler tarafından sunulan hizmetler farklılaşsa da genel çerçevede sistem aynı şekilde işliyor. 

Online Kira Takip Programı yapan Mülk Takibi şirketinin verdiği bilgilere göre, ev sahipleri, mülk görüntülerini, önceki sözleşmelerini ve şu anki sözleşmelerini, DASK gibi poliçelerini de kira takip programına ekleyebiliyor. 

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

OTOMATİK BİLDİRİMLE HER ŞEY HATIRLATILIYOR

Kira takip programı kapsamında, mülk sahiplerine otomatik hatırlatmalar yapılıyor. Kiracı kirayı ödediğinde sisteme otomatik olarak işleniyor, ancak gecikme yaşandığında mülk sahibi tek bir bildirimle bundan haberdar olabiliyor. Bildirimler SMS ya da e-mail olarak seçilebiliyor.  

Kira tahsilatı ile ilgili bildirimler, banka hesaplarının programa entegre edilmesiyle yapılabiliyor. Bu şekilde kiracılardan gelen ödemeler otomatik olarak sisteme geçiyor. 

Evi, iş yeri kirada olanlar kira takip programı ile kirasını ödeyenleri ve ödemeyenleri kolayca görebiliyor. 

Söz konusu programlar ile yalnızca mülk sahiplerine değil, kiracılara da SMS ya da e-mail yoluyla hatırlatmalar yapılabiliyor. 

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

KİRA ARTIŞLARI, VERGİLER VE FATURALAR DA TAKİP EDİLİYOR

Kira takip programı ile yalnızca kira sözleşmeleri takip edilmiyor. Aidat ödemeleri ve fatura ödemeleri de sistem üzerinden izlenebiliyor. Program, faturalar açısından da kiracının borçlandırmasını yapabiliyor. Bu durumda mülk sahibi, bu ödemelerin yapılıp yapılmadığını, ödeme tarihlerini tek tek görebiliyor. 

Kira takip programı kapsamında, gelir kaybı yaşanmaması amacıyla, rayiç bedel ve kira artış zamanları da takip edilebiliyor. Mülk sahibinin onaylaması halinde, kira artış zamanlarında erken uyarı bildirimi yapılıyor. Böylece, kiracı ile önceden görüşülerek kira artışı için erken davranılmış oluyor. 

Genel çerçevede, mülk sahiplerinin talepleri üzerinden ilerleyen kira takip programlarında, vergi ödemeleri de görülebiliyor. 

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Yani, kira takip programları ile mülk sahibi, kiralık evinin ya da iş yerinin her detayını online olarak yönetme imkanı sunuluyor. 

Kira takip programları ile mülk sahiplerine yıllık üyelik seçeneği sunuluyor. Fiyatlar ise hizmet alınan şirkete göre değişiyor. 

Online Kira Takip Programı yapan Mülk Takibi şirketinde, aylık ve yıllık üyelik seçenekleri sunuluyor. Yıllık ödemelerde yüzde 20 indirim seçeneği sunuluyor. 

Başlangıç, profesyonel ve gelişmiş olacak şekilde 3 farklı paketin mülk sahiplerine sunulduğu Mülk Takibi'nde, fiyatlar şu şekilde: 

  1. Başlangıç paketi mülk başına aylık: 30 TL 
  2. Profesyonel paket mülk başına aylık: 79 TL 
  3. Gelişmiş paket mülk başına aylık: 149 TL 

 

  1. Başlangıç paketi mülk başına yıllık: 24 TL 
  2. Profesyonel paket mülk başına yıllık: 36 TL 
  3. Gelişmiş paket mülk başına yıllık: 119 TL 

Başlangıç paketinde, Gayrimenkul Yönetimi, Kira Yönetimi, SMS Entegrasyonu, E-Posta Entegrasyonu sunuluyor. 

Ünlü avukat kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!


Geri Dön