Sektörel

Gayrimenkulde alırken kazanmanın tam zamanı

Ekonomideki belirsizlik, altın, dolar ve mevduat faizindeki değişimler elinde parası olanların kafasını karıştırmış durumda. Yatırımcı parası için en doğru adresi ararken Toprak Yatırımcısı Arif Güdül, alırken kazanmak isteyenler için gayrimenkulün tam zamanı olduğunu söyledi.

Piyasalar Merkez Bankası tarafından yapılacak faiz indirimi beklentisiyle şekillenirken, parası mevduat faizinde olanlar da yeni yatırım araçları alıyor. Mevcut enflasyona göre mevduat faizinin parayı erittiğini söyleyen Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, doların yükselmesiyle birlikte parası faizde olanların büyük darbe yiyeceğini söyleyen Güdül,  https://x.com/arifgudulcom  X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul yatırımı için doğru zaman olduğunu belirtti. Güdül paylaşımında şunları söyledi:

Alırken kazanmanın tam zamanı

Enflasyon resmi olarak yüzde 71, hissedilen ise daha da yüksek! Faiz oranı yüzde 50. Çoğu kişi farkında değil ama bu enflasyona göre paranızı faize yatırmak büyük bir hata. Düşünün, 100 liranız 150 lira olmuş, çalışmadan kazandığınızı zannediyorsunuz. Ama gerçekte, önceden 100 liraya aldığınız şeyi şimdi 171 liraya alıyorsunuz. Yani paranız eriyor! 
 

Şu an doları sabit tuttukları için her şey normalmiş gibi gözüküyor ama bu geçici. 3-5 ay içinde dolar yukarı zıpladığında, faizde duranlar da büyük darbe yiyecek. Bu süreçte gayrimenkul yatırımları ise fırsatlar sunuyor. Alırken kazanmak istiyorsanız, tam zamanı!
 

Toprak ve gayrimenkul yatırımları, paranızın değerini korumanın ve geleceğe güvenle bakmanın en akıllıca yolu. Kazananlar bu dönemlerde adım atan cesurlar olacak.

İŞTE O PAYLAŞIM

Konut kredisi faizi düştü; konutta talep arttı! Peki bu durum kiracıları nasıl etkileyecek?

Tebernüş Kireçci sordu: Yurt dışından ev alanlar yatırım açısından memnun mu?

'Ev almak için altın bozdurmam gerek, doğru zaman mı?' sorusuna İslam Memiş'ten net cevap geldi! 

Dünyada emlak balonu riski en yüksek 6 şehir belli oldu!

Parasal sıkılaşma ve konut stoku ilişkisi: Konut stoku artarsa piyasa gevşeyebilir!

Belediyeler iki şehirde arsa, lojman ve iş yeri satıyor!

Projeden ev alacaklar dikkat! 10 maddede gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde olması gerekenler!