Sektörel

Gayrimenkulde dolarla kira uyarısı!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, 'Dolarla kira sözleşmesi yapan vatandaşlar, 1 ay içerisinde sözleşmelerini Türk lirası üzerinden yenilemeli. Eğer bu değişiklik yapılmazsa cezai müeyyideleri büyük' dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde bedeller döviz cinsinden değil Türk lirası üzerinden belirlenecek.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre lararı olumlu bulduklarını belirten Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, hali hazırda döviz üzerinden kira sözleşmesi bulunan vatandaşları, 1 ay içerisinde sözleşmelerini Türk lirası üzerinden revize etmeleri gerektiği konusunda uyarı da bulundu. 

Başkan Oral, kiraların Amerikan doları ile ödenmesinin hiçbir mantığı olmadığını belirterek, "Türk lirası kullanan bir millet olarak, kiraları Amerikan doları ile ödemek onların parasını değerlendirmekten başka bir işe yaramaz. Mal sahibi dolarla aldığı kirayı Türk lirasına çevirmiyorsa kiracılar BİMER'e şikayet etsin. Eğer bu değişiklik yapılmazsa cezai müeyyideleri büyük. Odamıza kayıtlı esnaf, dolar bazında depozito veya herhangi bir ödeme talep ediyorsa bize de bildirebilirler" dedi.