Sektörel

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözü Türkiye’de!

GYODER tarafından gerçekleştirilen 17. Gayrimenkul Zirvesi’nde teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu konuşuldu. ‘Rota yeniden oluşturuluyor’ mottosuyla gerçekleştirilen söz konusu zirvede teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu konuşuldu

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nin (GYODER) gerçekleştirdiği 17’nci Gayrimenkul Zirvesi panellerle devam ediyor. ‘Rota yeniden oluşturuluyor’ mottosuyla gerçekleştirilen söz konusu zirvede teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu konuşuldu. Merakla beklenen zirvede binin üzerinde yerli ve yabancı katılımcı yer aldı. 

‘Küresel Yatırımlar’ ve ‘Değerin Sosyoekonomisi: Erişilebilir Konutlar’ başlıklı panellerde konuşma yapan yabancı yatırımcılar, Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün son senelerde oldukça büyüdüğünü belirterek, jeopolitik konumu, altyapısı ve havayollarının gelişmesiyle nitelikli yatırım için oldukça avantajlı bir ülke olduğunu dile getirdi.

GOODWIN GAW: ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ 

‘Küresel Yatırımlar’ başlıklı panelde konuşmacı olarak bulunan Gaw Capital Partners’ın Başkanı Goodwin Gaw, Türkiye’deki avantajları ve yapacakları yatırımlara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Söz konusu zirvede gayrimenkul sektöründeki uzmanların bir araya gelmesini çok önemli gördüğünü dile getiren Gaw, “Türkiye’nin coğrafi konumunu düşündükleri zaman havayolları, deniz yolları ve altyapısını düşündükleri zaman Asya ve Avrupa arasında iyi bir noktada olduğunu söyleyerek, Türkiye’de Kalyon Grup ile çalışmalar yapmayı planladıklarını ve öncelikle perakende sektöründe alışveriş merkezi inşa etmek için bir  projeleri olduğunu, böylelikle de Türkiye’deki gayrimenkul sektörünü yakında görüp başka projeler de hayata geçirmeyi düşündüklerini söyledi. Goodwin Gaw, Türkiye’nin coğrafi konumu ve THY sayesinde Asya, Avrupa ve Afrika’dan doğru kişilerin burada buluşma imkanı olması sebebiyle yatırımlar anlamında doğru noktada olduklarını düşündüğünü söyleyeren, pandemi döneminde THY’nin yaptığı çalışmaların çok başarılı olduğunu söyledi. 

THENIYAH: TÜRKİYE GAYRİMENKUL YATIRIMLARINDA CİDDİ PATONSİYEL SUNUYOR 

Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jamal Bin Thenıyah da yaptığı açıklamada, zirvenin çok önemli bir fırsat olduğunu, çünkü uzun zamandır böyle bir etkinlik gerçekleştirilmediğini söyledi. Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jamal Bin Thenıyah özellikle gayrimenkul sektörüne yatırım yapacaklar için ciddi bir değer sunacağını söyleyerek, Türkiye’de gayrimenkul sektörü güçlü bir şekilde büyüdüğünü ve özellikle siyasetçilerin yakın dönemde attığı adımlar ve son zamanda yaşanan gelişmelerle sektör güçlü bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

Türkiye'nin aslında çok güçlü bir ekonomi ve gayrimenkul yatırımlarında ciddi potansiyel sunduğunu söyleyen Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jamal Bin Thenıyah "Biz Türkiye’deki gelişmelerin yeni fırsatlar doğuracağına inanıyoruz. Türk lirasındaki değer kaybı, döviz kurlarında yaşanan dalgalanma zamanla geçecek diye düşünüyorum. Çünkü gayrimenkul sektöründeki değerlemeler bize gösterdi ki bugün yatırım yapanlar yarının fırsatlarını yakalayanlar oluyor." dedi.

Sürdürülebilir yatırımlar anlamında inşaat alanında yeşil binaların çok gündemde olan bir konu olduğunu söyleyen Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jamal Bin Thenıyah, bu alanda ilerlemenin biraz yavaş olduğunu ancak yine de yeşil ve sürdürülebilir binalara yönelik talebin de giderek arttığını gördüklerini söyledi. Yaptığı açıklamada enerji verimliliği sağlayan binalar yapmak istediklerini dile getiren Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jamal Bin Thenıyah, bu binaların enerji tasarrufu ve hava kalitesi konularında olumlu etki yaratmasını istediklerini belirtti ve tüm endekslere bakıldığı zaman Türkiye ve İstanbul’da doğru konut fiyatlarının giderek oturduğunu gördüklerini söyledi. Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jamal Bin Thenıyah ayrıca Türkiye’nin jeopolitik konumunu, ülkede uygulanan liberal politikaları değerlendirdikleri zaman yatırım yapmanın avantajlı olduğunu gördüklerini de belirtti.

THOMSEN: TÜRKİYE’DE YATIRIM İÇİN ORTAK ARIYORUZ

Yine zirvedeki ‘Değerin Sosyoekonomisi: Erişilebilir Konutlar’ başlıklı panelde bir konuşma yapan Immobilen AG Gayrimenkul Geliştirme Başkanı Henrik Thomsen ise zirvenin çok heyecan ve ilham verici olduğunu dile getirdi. Henrik Thomsen, global ölçekte sürdürülebilirlik, uygun fiyatlı konut, altyapı, temiz hava, suya erişim gibi tüm dünyayı ilgilendiren konuların konuşulduğunu ve çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin İstanbul havayolları ve altyapısıyla çok etkileyici bir büyüme sergilediğini dile getirdi. Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jamal Bin Thenıyah, inşaat, sürdürülebilir enerji ve yenilebilir enerji kaynakları alanında yatırımları için Türkiye’de nitelikli ortak arayışında olduklarını kaydederek, zirve için GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu’ya çok teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Konut piyasası tepe taklak olacak! İşte korkutan analiz

ABD'de konut fiyatları sert zemine çakıldı!