Sektörel

Gayrimenkulde Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uzaktan Eğitim Sertifika Programı başlıyor!

‘Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi’ alanında Türkiye’de bir ilk olan sertifika programı 18 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Gayrimenkul sektörünün gelişimi için eğitim ve seminerler düzenlemeyi sürdüren GYODER, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark iş birliği ile yepyeni bir eğitim programını daha hayata geçiriyor. ‘Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi’ alanında Türkiye’de bir ilk olan sertifika programı 18 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark iş birliği ile başlayacak olan ‘Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi’ programı, Türkiye’de bu alanda gerçekleştirilecek ilk sertifika programı olacak. Bu yenilikçi uzaktan eğitim sertifika programına katılım gösterenler gayrimenkul teknolojisinde kullanılan ‘yapay zekâ’, ‘makine öğrenimi’ ve ‘veri biliminde ortaya çıkan teknolojiler’ hakkında bilgi sahibi de olacak. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri'nin hazırladığı programın içeriği; katılımcıların, veri teknolojisi dünyasındaki gelişmeleri rahatlıkla takip etmesi ve gayrimenkul sektörünün geleceğinde rol almasına katkı sağlama hedefleriyle oluşturuldu. Ayrıca, yapay zekâ ve makine öğreniminin incelenmesi ve analizi yoluyla, veri teknolojisinin gayrimenkul sektörünü nasıl yeniden tanımladığını ve PropTech şirketlerinin katılımcılara nasıl bir gelecek vadettiği masaya yatırılacak.

Katılımcılar, Türkiye’de gayrimenkul teknolojileri konusunda uzman sektör liderlerinden vaka uygulamalarını birebir dinleme fırsatına sahip olacak. Aynı zamanda katılım gösterenler eğitim sonunda çeşitli gayrimenkul teknolojisi uygulamalarını güncel veri setleri üzerinden coğrafi bilgi sistemleri, yapay zekâ, makine öğrenimi ve finansal uygulamaların gayrimenkul yatırımlarının geleceğindeki etkisini deneyimleyecekler.  

Sertifika programına kimler katılabiliyor? 

 

Düzenlenen sertifika programı, üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olan, başlangıç düzeyinde matematik, istatistik temeli olan tüm katılımcılar için uygun. Herhangi bir veri analizi yazılımı deneyimi olmayan katılımcılar için de giriş dersinde temel veri bilimi ve veri setleri hakkında bazı eğitim videoları paylaşılacak. Masaya yatırılan konular, temel veri bilimi derslerinin bir uzantısını meydana getiriyor. Program çok disiplinli bir alanda olup farklı disiplinlerden katılımcılar için de uygun. Gayrimenkul sektöründe çalışan ya daçalışmak isteyen ve veri bilimine ilgi duyanlar, programın tüm bölümlerine katılmaktan önemli bir kazanç da elde edecek. 

Sektör temsilcileri şirket uygulamalarını da katılımcılarla paylaşacak

Sertifika Programının son kısmı olan Sektörel Sunumlar 13 Şubat 2021 Cumartesi günü saat 14.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek GYODER Eğitim, Yayınlar ve Bilgi Üretimi Komite Başkanı Prof. Dr. Ali Hepşen ve GYODER Gayrimenkul Teknolojileri Komitesi Başkanı Mete Varas ile YTÜ Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeynep Işık’ın moderatörlüğünde yapılacak. Her firmaya özel ayrılacak 30 dakikalık seanslar süresince de firma temsilcileri, sertifika programındaki konularla ilgili kendi şirket uygulamalarını örneklerle anlatma fırsatına sahip olacak. Sektörel Sunumlar’a katılacak 6 firma alfabetik sırayla şu şekilde: Endeksa, Reidin, Sahibinden.com, Shopi, Vispera ve Zingat. Sertifika programının son haftası online olarak gerçekleştirilecek olan sunumlar, sadece program katılımcılarına değil, tüm GYODER üyelerinin ve sektör temsilcilerinin katılımına açılacak. 

İnternet üzerinden, haftada 4 gün 19.00-22.00 arası toplam 45 saat eğitim

-Kontenjan sınırlı tutulduğu eğitim programının süresi 45 saat. 
-Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak düzenlenecek.
-Eğitim süreci boyunca ara uygulama ödev teslimleri olacak..
-Ödev konuları istenirse adayların çalıştığı sektöre, sektörün ya da çalıştığı kurumların sorunlarına yönelik belirlenecek.
-Eğitim başarısı ödev teslimleri ile değerlendirilecek ve başarı notu minumum70 olacak.
-Eğitimlerin sonunda başarılı olanlara ‘Başarı Sertifikası’, başarısız olanlara ise ‘Katılım Belgesi’ verilecek. 
-Eğitimlere yüzde 70 devam zorunluluğu bulunuyor. 
-Eğitim süresince verilen proje ödevlerinden başarılı olan katılımcılara "Gayrimenkulde Yapay Zeka ve Veri Bilimi Eğitimi" sertifikası verilecek.
-Eğitim faaliyetleri, internet tabanlı uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilecek.
-Sanal sınıf dersleri Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri 19.00- 22.00 saatleri arasında yapılacak. 
-Dersler Zoom uygulaması üzerinden verilecek.