27 / 04 / 2024

Gayrimenkulde yatırımlar yeniden canlandı!

Gayrimenkulde yatırımlar yeniden canlandı!

Küresel finans kriziyle inşaat sektöründe yaşanan durgunluk son 2 aydır gelen yatırım haberleriyle pozitife dönüyor. Yeni yatırımlara dün 3'ü daha eklendi...



Hollandalı Tulip, 150 milyon liralık yatırımla Bahçeşehir'de bölgenin ilk ve en büyük alışveriş merkezinin yer alacağı 2 kulede 600 rezidansı içeren Tulip Towers'ı başlatma kararı alırken telekom ve maden işletmeciliği gibi alanlarda faaliyet gösteren Garage Group, İstanbul'da 200 milyon dolara 5 gayrimenkul projesi başlatıyor. Projede Topkapı'nın en yüksek kulesi de yer alacak. Son haber ise Tepe İnşaat'tan: 200 milyon dolara Ankara'da iş ve yaşam merkezi kuruyor.

Satışlar canlı, Turkuaz'da daire satılmayan gün yok

Satışların son 2 aydır hareketli olduğunu söyleyen Kocatepe, 21 Mayıs'ta satışa sundukları Tulip Turkuaz projesinin yüzde 30'unun satıldığını belirterek, "İlk etapta 317 daireyi satışa çıkarmıştık. Satış yapmadığımız gün yok" dedi. Projede 52-300 metrekarelik dairelerin fiyatları 106 bin-500 bin lira.

1-Hollandalı Tulip Bahçeşehir'in en lüks projesine 150 milyon TL yatıracak

Hollanda sermayeli gayrimenkul yatırım şirketi Tulip, 150 milyon lira yatırımla Bahçeşehir'de bölgenin ilk ve en büyük alışveriş merkezinin yer alacağı 20'şer katlı 2 kulede 600 rezidansı içeren Tulip Towers projesini başlatma kararı aldı. Bölgenin en lüks projesi olması planlanan ve metrekare fiyatının 3 bin 500 dolardan başlayacağı proje,  TOKİ  ile gelir paylaşımı ile hayata geçirilecek. Firma, Bahçeşehir'deki Tulip Turkuaz ile birlikte 2 projeden 500 milyon dolar ciro sağlayacak.

TOKİ'den ihale kazanan ilk yabancı ortaklı Türk inşaat yatırım şirketi olan, Hollandalı sermayeli Panagro ve Van Herk Groep, İngiliz CGR Construction ve Özgür İnşaat'ın kurduğu Tulip şirketi, projeyi ise dünyanın en önemli 10 mimarından biri olan Ken Yeang'a çizdirdi. Astoria ve Metrocity alışveriş merkezleri konseptini taşıyacak olan projenin en önemli özelliklerinden biri de inşa edilecek alışveriş merkezinin ilçenin en büyük alışveriş merkezi olacak olması.

Abu Dhabi'den teklif

Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Atalay Kocatepe, "Bu projeyi de TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile hasılat paylaşımı modeliyle satışa sunacağız. İlçede hem rezidans hizmetinin verildiği hem de bu konseptte bir alışveriş merkezinin olduğu başka bir proje yok" dedi. Abu Dhabi, Tahran ve Saint Petersburg'dan şirketlerden "Tulip Turkuaz projenizi gelin burda da yapın" talepleri aldıklarını da hatırlatan Kocatepe, fizibilite çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.

2- Garage 5 proje yapacak, Topkapı'nın en yüksek kulesini inşa edecek

Avea distribütörlüğü ile telekomünikasyon ve maden işletmeciliği gibi pek çok alanda faaliyet gösteren Garage Group, 2 yıl sonra konut talebinin yükseleceği beklentisiyle İstanbul'da 200 milyon dolar yatırımla 5 gayrimenkul projesine başlıyor. 4'ü konut, biri ticaret merkezi olan ve 2011'e kadar tamamlanacak projeler arasında 130 metre ile Topkapı'nın en yüksek kulesi de yer alacak.

Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, Garage Zekeriyaköy Evleri, Garage Simplicity Evleri, Garage Tower, Kartal Ticaret Merkezi ve Garage Yeni Doğan Evleri ile birlikte 654 konut ve 200 işyeri üreteceklerini açıkladı. Yatırımları 2011 yılına kadar tamamlayacaklarını belirten Bahadır, "Krizde inşaat maliyetlerinin düşmesi bizim için avantaj yarattı. 1-2 yıl içinde faizler tek haneli rakamlara dönünce, tüketiciler risksiz yatırım araçlarını tercih edecek ve gayrimenkul ilk sırada gelecek. 2010'un ikinci yarısından itibaren konut stoğu azalmış, konut talebi artmış olacak" dedi.

Kirazı bile biz aldıracağız

Merter'de 1 ay sonra inşaatına başlayacakları Garage Tower'ın Topkapı bölgesinin 130 metre ile en yüksek kulesi olacağını söyleyen Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, "270 rezidans ve 41 işyerinden oluşacak projede tüm rezidans hizmetlerini vereceğiz. Bu lüks projede ev sahipleri için manavdan kirazı bile biz aldıracağız" dedi. Öztorun, metrekare fiyatlarının tüm projelerde 1.500-3.000 lira arasında değiştiğini aktardı.

3- Tepe 200 milyon $'a iş ve yaşam merkezi kuruyor

Tepe İnşaat 200 milyon dolar yatırımla Ankara'da Tepe Prime adıyla yeni bir iş ve yaşam merkezi kuracak. Ankara'da Eskişehir Yolu üzerinde yapılan proje, üst gelir grubuna hitap edecek. Proje satışları başlayan 218 ofis, 100 stüdyo ve 37 mağazadan oluşuyor.
Nihal Yuvacan /Vatan


Geri Dön