Sektörel

Gayrimenkuldeki hareketlilik mobilya sektörünü de etkiliyor!

Kentleşme ve konutlaşma mobilya ihtiyacına olan talebin de artmasına sebep oluyor. Son yıllarda Türkiye’de gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik mobilya alımlarına yansıdığı gibi, iç pazar hacminin de büyümesini sağlıyor.

Kentleşme ve konutlaşma mobilya ihtiyacına olan talebin de artmasına sebep oluyor. Son yıllarda Türkiye’de gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik mobilya alımlarına yansıdığı gibi, iç pazar hacminin de büyümesini sağlıyor


Konut harcamalarının çarpan etkisinin yüksek olması, beyaz eşya ve konut ile ilgili mallara olan talebin de artmasına yol açıyor. Son yıllarda Türkiye mobilya sektörünün, üretim ve ihracat rakamlarındaki büyük artışlar da bunun bir göstergesi. Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil eden Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), her yıl büyüyen konut sektörüyle birlikte, sürdürülebilir bir başarı grafiği yakalayan Türk mobilya sektörünün, hem iç hem dış pazar dinamiklerine önemli ölçüde yansıdığına dikkat çekiyor.


MOSDER Başkanı İsmail Doğan: “Metropollerdeki hızlı yaşam kültürü, konut sektöründeki büyüme ve canlılık, mobilya alımını ve mobilya değiştirme sıklığını önemli ölçüde etkilediğini görüyoruz. Bu bizim sektörümüzün gelişimi ve büyümesini hızlandırıyor” dedi.


Konutlarda kullanışlı, ergonomik ve sağlıklı mobilya dönemi başladı

İnsanlar evlerini yenilerken, kimi zaman mobilyalarını da yenileme ihtiyacı hissediyor. Son yıllarda konutlardaki mobilya tercihlerinde tasarımın yanı sıra, mobilyanın kullanışlı, ergonomik ve sağlıklı olması gibi niteliklerin de arandığını belirten MOSDER Başkanı İsmail Doğan sözlerine şöyle devam ediyor: “Mobilya, insanların yaşam biçimlerini yansıtan önemli bir unsurdur. Dolayısıyla tasarımın ve göze hitap etmesinin yanı sıra kullanım kolaylığı sunması ve güvenli olması gibi faktörler de ön planda tutulmalıdır. Yaptığımız araştırmalar da tüketicinin bu bağlamda dikkate değer bir bilince sahip olduğunu gösteriyor” .