Sektörel

Gayrimenkule farklı bakma zamanı!

Makyol bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında farklı alanlarda birçok projeye imza atan bir taahhüt şirketi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Makyol, sektörde ticari gayrimenkul projelerine yöneleceğini açıkladı. 

Makyol bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında farklı alanlarda birçok projeye imza atan bir taahhüt şirketi. Makyol her ne kadar "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Taahhüt Şirketi" arasında yer alan bir şirket olsa da kuruluşundan itibaren gayrimenkulle de iç içe. Geçmişte bu alanda Etiler Le Meridien, Levent Mövenpick, Haramidere Carrefour, Kaş Marina gibi önemli projelere imza atan şirket, 2013'te gayrimenkul sektörüne odaklı yeni bir yapılanma oluşturdu. Bu yapılanmayla birlikte de ilk olarak Makyol Yaşam Beylikdüzü projesini hayata geçirdi. Ardından Makyol Santral  projesine başladı. 

 

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Makyol Gayrimenkul Genel Müdürü Gürler Ünlü, Makyol Yaşam'da hayatın başladığını, Makyol Santral'in teslimlerini 2019'un ilk yarısında yapmayı hedeflediklerini söylüyor. En yükseği 23 kat olmak üzere 5 bloktan oluşan Makyol Santral'in, 250 milyon TL yatırımla yaşama geçeceğini belirtiyor. Halihazırda Makyol Santral'e odaklanan şirket, diğer taraftan da İstanbul Göksu'da var olan bir arsasını projelendirmeye çalışıyor, "Makyol Gayrimenkul olarak merkezi lokasyonlarda ve ticari gayrimenkul tarafı da olan projeler daha çok ilgimizi çekiyor" diyen Ünlü, bu yaklaşımlarının gerekçesini de şöyle açıklıyor: "Bence ticari gayrimenkule daha farklı bakma zamanı geldi, Artık ofis, AVM gibi varlıkları parçalayarak satma döneminde sona yaklaştık.

 

Bu çeşit yaklaşımlar, söz konusu varlıkların değerini ve ekonomik ömrünü azaltıyor. Artık bir bütünlük içinde geliştirilen, inşa edilen ve yönetilen ticari gayrimenkullerin en geçerli seçenek olarak karşımıza çıkacağına inanıyorum. Bu da tabii ki önemli bir finansal güç gerektirecek."

 

Geçtiğimiz yılın Makyol Gayrimenkul ve sektör için nasıl geçtiğine gelince... Ünlü, sektör için iyi bir yıl olduğunu söylüyor. "Turizmdeki iyileşmeler sevindiriciydi, üçüncü çeyrekte gelen yüzde 11,1 büyüme güven vericiydi. Bunlar ve benzeri sinyaller gayrimenkul sektörü için pozitif gelişmelerdi ve önümüzdeki yıllar için beklentilerin iyileşmesini sağladı" diyor. Kendileri için de iyi bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Ünlü, 2018'den de umutlu. Bu yıla ilişkin büyüme beklentilerini şöyle paylaşıyor: "Türkiye'nin 2017'de yakaladığı büyüme ivmesini devam ettireceğini düşünüyorum, Ekonomideki iyimser hava ve ülkenin her alandaki kaliteli gayrimenkule olan ihtiyacı, 2018'de sektörün daha güçlü bir şekilde büyümesine yol açacak. Devam eden projelerimizde ve yönetimimiz altındaki varlıklarımızda, açıkçası 2017'den daha iyi bir performans beklentimiz var, Bununla birlikte geliştirmekte olduğumuz projelere de hız vermeyi planlıyoruz."