28 / 04 / 2024

Gayrimenkule `Hayat' geliyor!

Gayrimenkule `Hayat' geliyor!

Bingo, Test, Hes ve Molped gibi markaların sahibi Mehmet Avni Kiğılı gayrimenkul işine girdi



Hayat Grubu şirketlerinden biri olan Bingo, Test, Hes, Bebem, Familia, Joly, Molped ve Molfix markaları ile bilinen Hayat Kimya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Avni Kiğılı, inşaat projeleri geliştirmek için yeni bir şirket kurdu. Sermayesi 50 milyon TL olan şirketin adı Hayat Emlak Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. 19 Haziran'da kurulan şirket faaliyetlerini Altunizade'de bulunan şirket merkezinden yürütecek.

Hayat Emlak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanlığında Mehmet Avni Kiğılı, Başkan Yardımcılığında Mehmet Orhan İdil, Yönetim Kurulu Üyeliğinde ise Kerim Yücal görev alacak.

Edinilen bilgilere göre, Hayat Emlak Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin faaliyet alanları; yurt içinde ve dışında resmi ve özel her türlü inşaat tesisat ve toplu konut işleri alışveriş merkezleri yapmak, arsa satın almak, arazi satın alıp parselasyon ve aplikasyon yaparak arsa edinmek, iskan ve turizm amaçlı bina, konut, otel, depo, antrepo, iş ve alışveriş merkezleri inşa etmek, satmak, kiraya vermek, işletmek.

Kiğılı markasıyla tekstil sektöründe faaliyet gösteren Abdullah Kiğılı ile Hayat Grubu'nun sahibi olan Kiğılı ailesi arasında kan bağı bulunuyor. 1937 yılında kurulan grup bünyesinde Hayat Kimya A.Ş., Hayat Temizlik ve Sağlık Ürünleri AŞ, Limaş Liman İşletmeleri A.Ş., Kastamonu Entegre A.Ş. ve Yongapan Orman Ürünleri A.Ş. şirketleri yer alıyor.

Seda TABAK/Emlakkulisi


Geri Dön