05 / 09 / 2024

Gayrimenkule olan ilginin önümüzdeki yıl artması bekleniyor!

Gayrimenkule olan ilginin önümüzdeki yıl artması bekleniyor!

Ekonomim yazarı Zeynep Aktaş bugünkü yazısında BIST GMYO Endeksi’ndeki hisselerin güçlü performanslarıyla yatırımcıların ilgisini çektiğini belirterek, gayrimenkule olan ilginin önümüzdeki yıl artmasını beklediğini kaydetti.



Ekonomim yazarı Zeynep Aktaş bugünkü yazısında BIST GMYO Endeksi’ndeki hisselerin güçlü performanslarıyla yatırımcıların ilgisini çektiğini belirterek, Özellikle Sinpaş GMYO’nun yılbaşından bu yana yüzde 168,86’lık çıkışıyla dikkat çektiğini kaydetti.


Zeynep Aktaş’ın yazısı şu şekilde:

BIST GMYO Endeksi’ndeki hisseler, güçlü performanslarıyla yatırımcıların da oldukça ilgisini çekiyor. Özellikle Sinpaş GMYO, yılbaşından bu yana yüzde 168,86’lık çıkışıyla dikkat çekerken, Emlak Konut GMYO da sektördeki yüzde 17,62 ağırlığıyla listenin başında bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre BIST GMYO Endeksi’ndeki hisseler, özellikle son bir senede kayda değer performans sergiledi. Söz konusu listenin başında yer alan Emlak Konut GMYO, yılbaşından bu yana yüzde 79,51 oranında performans sergiledi. Sektör endeksinde içinde yüzde 17,62’lik ağırlığıyla dikkat çekiyor. Fakat  son bir senedeki getirisi yüzde 40,34 ile nispeten daha düşük kaldı.

Torunlar GMYO yılbaşından bu yana yüzde 56,52 oranında artış gösterirken, ayrıca son bir senedeki yükselişi yüzde 89,96 seviyelerinde gerçekleşti. Söz konusu endeksteki ağırlığı yüzde 7,36 şeklinde olan bu hisse, istikrarlı bir yükseliş trendi içerisinde bulunuyor. Diğer yandan Yeni Gimat GMYO yüzde 47,94 oranındaki yılbaşından bu yana getirisi ve yüzde 35,23’lük son bir sene getirisiyle daha ılımlı bir artış gösterdi.


Tüm bunlar dışında Akiş GMYO, yüzde 115,96 gibi dikkat çekici bir yıllık getiriye sahip bulunuyor. Söz konusu bu hisse, yılbaşından bu yana da yüzde 61,69 getiri sağladı. Reysaş GMYO ve Sinpaş GMYO da güçlü performanslar gösterdi. Özellikle Sinpaş GMYO, yüzde 168,86’lık yılbaşından bu yana getirisi ve yüzde 123,78’lik bir yıllık getirisi ile en yüksek kazancı sağlayan hisse olmuş oldu. 


Tüm bu veriler, BIST Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisselerinin uzun vadede yüksek kazanç potansiyeli taşıdığı şeklinde işaretler veriyor. Sektörün gerek fiyat/ kazanç oranı gerekse piyasa değeri/defter değeri oranı makul seviyeler oluşmuş görünüyor. Sektördeki hisselerin 2024 yılının ilk 8 ayındaki performanslarının yüksekliğine rağmen göstergelerin makul seviyede bulunması hisseleri destekleyen bir unsur şeklinde değerlendirilebilir.

 

Aylık 6468 TL çocuk desteği verilecek

Gram altının 3000 TL'ye ulaşacağı tarihi söyledi

Aile Bakanlığı destek ödemesinde tarih belli oldu


Geri Dön