Genel

Gayrimenkulun devleri ArkiPARC 2011'de Kaliteli Kent'i tartışıyor!

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin düzenlediği ArkiPARC 2011'de 'Daha kaliteli olanı elde etme' motivasyonunun hep birlikte sahiplenilmesi için sektörün önemli aktörleri bir araya gelerek sorun ve çözümleri paylaşıyorlar...

"Kentsel Kalite" ana teması ile bugün başlayan ArkiPARC 2011'de belediye başkanları, gayrimenkul sektörünün öncü tarafları ve finans sektörü bir araya geliyor.

Ömer Yılmaz açılış konuşmasını yaparken

Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Rönesans İnşaat Gayrimenkul Yatırım'ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ArkiPARC 2011'in açılış konuşmasını yapan Arkitera Mimarlık Merkezi Genel Müdürü Ömer Yılmaz, "Mevcut kentsel çevre üzerinde hep beraber düşünülmesi ve Kentsel Kalite anlamında farklılaşma, yoğunluk ve tasarım' kavramlarının en olumlu şekilde bir araya geliş biçiminin irdelenmesi ve entelektüel emeğin de en iyi biçimde kullanılarak ele alınması gerekir" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal konuşmasını yaparken

Açılış konuşmacıları arasında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın da bulunduğu ArkiPARC 2011 etkinliğinin ana konuşmacısı Argos Yapı Kurucu Ortağı Gökşin Ilıcalı, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir kentsel dönüşüm ve gayrimenkul geliştirme projesi olan Argos Kapadokya örneği ile "Gayrimümkün Bir Gayrimenkul Geliştirme Öyküsü" başlığı altında projeyi anlattı.

ArkiPARC 2011, Libya'daki Türk gayrimenkul yatırımlarını masaya yatıracak
IMS Yönetici Ortağı Gürer Ünal'ın moderatör olarak yer aldığı "Çevre Coğrafyalarda Geliştirici Olmak" paneli, Turkmalls Real Estate Yatırım İcra Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, AIM Property Development Yönetim Kurulu Başkanı Melih Özkan ve Rönesans İnşaat Gayrimenkul Grubu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu'nun katılımı ile 31 Mart 2011 Perşembe günü (Yarın) ArkiPARC 2011 kapsamında gerçekleşecek.

Libya'da yaşanan olaylar sonrası projelerini durdurma kararı alan IMS Mühendislik ve Danışmanlık'ın Yönetici Ortağı Gürer Ünal, Libya'daki toplam yatırım bedeli 280 milyon Amerikan Dolar tutarındaki projeleri hakkında konuşacak.
Panelde, komşu pazarlarda gayrimenkul geliştiren 4 iş adamı, komşu ülkeler ve özellikle Libya özelinde, bugünkü pazar koşullarını ve uzun vadede Türk Gayrimenkul Geliştirici ve Yatırımcılarının kendilerini nasıl konumlandırmaları gerektiği konusunda görüşlerini paylaşıp, tecrübelerini aktaracak.

"Kentlerin geleceğinin tartışmaya açılması, yeni kentsel ittifakların oluşturulması için büyük fırsat yaratacaktır."

"Kentlerin Geleceği" oturumu, gelişen kentlerin belediye başkanlarının katılımı ile 31 Mart Perşembe günü (Yarın) 17:00-18:30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Açılış konuşmasında ArkiPARC'11 etkinliğinin en kritik oturumunun "Kentlerin Geleceği" başlığı ile düzenlenen panel olduğuna değinen Ömer Yılmaz, "gelişmekte olan kentlerin yeni dönem büyüme stratejilerini paylaşmalarının, kentler arası deneyim transferinin oluşması ile iş birliği ortamı oluşturacağına" dikkat çekti.

Kentsel Strateji Yöneticisi ve Şehir Plancısı Faruk Göksu'nun moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan "Kentlerin Geleceği" oturumunda Türkiye'nin gelişen kentlerinin belediye başkanları bir araya gelecek. Oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Çayırova Büyükşehir Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş katılacak.

Türkiye'nin ilk ve tek Gayrimenkul Ödülleri sahiplerini bulacak!

ArkiPARC 2011, 31 Mart Perşembe akşamı (yarın akşam) düzenlenecek görkemli ödül töreni ile son bulacak. Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım olmak üzere toplam altı kategoride 90 projenin yarıştığı ArkiPARC 2011 Gayrimenkul Ödülü'nde, ödüller "mimari proje" üzerinden geliştiriciye verilecek. Ödüller için oluşturulan Seçici Kurulda; Avi Alkaş, Alaeddin Babaoğlu, Kerem Erginoğlu, Celal Abdi Güzer, Hakan Kodal, Firuz Soyuer ve Feyzi Tecellioğlu gibi sektörde farklılaşma yaratan seçkin isimler yer alıyor.