17 / 05 / 2024

Gazanfer Bilge Bulvarı şelaleyle süslenecek!

Gazanfer Bilge Bulvarı şelaleyle süslenecek!

Bulvarın iki yanını da ağaçlandıran Büyükşehir Belediyesi şimdi de cadde çevresinde şelale çalışması yapıyor. Yokuşun yaklaşık yüzüncü metresinde yer alan kayalık alanın değerlendirilmesiyle bölgede muhteşem bir şelale ortaya çıkacak.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Umuttepe’ye ulaşımda önemli bir güzergâh olan Gazenfer Bilge Bulvarı’nda yeni bir çalışma başlattı. Bulvarın iki yanını da ağaçlandıran Büyükşehir Belediyesi şimdi de cadde çevresinde şelale çalışması yapıyor. Yokuşun yaklaşık yüzüncü metresinde yer alan kayalık alanın değerlendirilmesiyle bölgede muhteşem bir şelale ortaya çıkacak. 


İKİ ŞELALE


Caddenin her iki yakasında da gerçekleştirilecek şelale çalışmasıyla bölgede farklı bir dinlence alanı oluşacak. Şelale çevresinde kafeterya, kamelyalar, gölgelikler, seyir terası ve oturma alanları yer alacak. Vatandaşlar bir yandan şelalenin sesiyle dinlenirken diğer yandan da şehrin manzarasını izleme keyfi yaşayacak.


18 METRE YÜKSEKLİK


Bulvara 18 metre yüksekliğinde iki adet şelale yapılacak. Şelalenin çevresinde 250 metrekarelik bir de kafeterya bulunacak. Çalışmayla oluşturulacak meydanda Osman Hamdi Bey’in kaplumbağa terbiyecisi rölyefi yer alacak. Yeşil alanların oluşturulacağı projede bir de otopark yapılacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön