01 / 07 / 2024

Gazeteci Fatih Altaylı duyurdu: Yaz sonuna doğru elektriğe yüzde 60'lık bir zam daha gelecek!

Gazeteci Fatih Altaylı duyurdu: Yaz sonuna doğru elektriğe yüzde 60'lık bir zam daha gelecek!

Gazeteci Fatih Altaylı, bir son dakika açıklamasıyla elektriğe yeni zam geleceğini belirtti. İşte Altaylı'nın o açıklaması... 




Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında önemli açıklamalarda bulundu. Peş peşe yaptığı açıklamalarıyla gündeme gelen Altaylı, elektrik zammı ile ilgili bir kulis bilgisini paylaştı. 

Altaylı, elektriğe yaz sonunda bir zam daha geleceğine dikkat çekti ve oranı açıkladı. 

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; Altaylı, konuya ilişkin açıklamasında "Ben Ağustos sonu olacak demiştim onlar beni yanılttılar Haziran sonunda çakıverdiler zammı 34- 40 arası zam demiştim onlar da 39 yaptılar" ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Fatih Altaylı duyurdu: Yaz sonuna doğru elektriğe yüzde 60 lık bir zam daha gelecek!

Gazeteci Fatih Altaylı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kararlarına değindi ve "Çünkü BBDK’nın verdiği kararı biliyorduk. BBDK’dan bana gelen bilgide yaz sonuna doğru yüzde 35 ila 40 arası Aralık'a doğru da yüzde 60’lık bir elektrik zammı yapılacağı bilgisi verildi. Ben de o yüzden söyledim bunu" diye konuştu. 

"Yaz sonu yapılacağına 2 ay öne çektiklerine göre acaba Aralık ayı yapmayı planladıkları zammı da 2 ay öne çekerek Ekim’de falan uygularlar mı bilmiyorum" ifadelerini kullanan Altay, bir zam kararının daha alındığının çok net bilindiğine vurgu yaptı. 

Altaylı, "Hani Bakan Varank diyordu ya o artmadı bu artmadı İstanbul’da şu fiyatı neden yükseldi falan diye. Bizde Varank’a buradan soralım ne arttı? Kömür fiyatı mı yükseldi? Yoo.. Güneş mi arttı, rüzgar fiyatı mı arttı elektriğe yüzde 38’lik zam uygulandı?" açıklamasında bulundu. 

Dağıtım firmaları için elektriğe zam yapıldığının altını çizen Fatih Altaylı, "Çünkü zarar ediyorlar, kur farkı oldukça açıldı yani aldıkları günkü kurla bugünkü kur arasında büyük fark bulunuyor. Zammın amacı dağıtım firmalarının zararı kapatmak" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı duyurdu: Yaz sonuna doğru elektriğe yüzde 60 lık bir zam daha gelecek!

Geçtiğimiz günlerde T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik fiyatlarına yüzde 38 zam uygulandığını açıkladı. 

Zammın ise 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacağına dikkat çekildi. Söz konusu zammın ardından 00 kWh elektrik tüketilen bir eve 207,23 lira fatura geleceği belirtildi. 

EPDK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada son dönemde enerji üretim maliyetlerindeki artışlar nedeniyle, nihai elektrik perakende satış fiyatlarının güncellendiği ifade edildi. 

Milyonlara kara haber geldi! 14 milyon kişinin maaşına zam yapılmayacak!

Artık evini satanlar, gelen paranın yüzde 40'ını vergiye verecek! 

Ev kiralarına 'sağlık turizmi' ayarı! Günlük kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi!


Geri Dön