Kent Haberleri

Gazeteci Fatih Portakal'dan asgari ücret zammı açıklaması: Yüzde 65'e kadar yükselebilir! 

Yeni asgari ücretin belli olmasına aylar kala, gazeteci Fatih Portakal'dan asgari ücret zam oranı açıklaması geldi. İşte o rakamlar...

Milyonlarca çalışan Ocak 2025'te asgari ücrete yapılacak zammı dört gözle bekliyor. Yeni asgari ücretin belli olması için 3.5 ay kaldı. 

Asgari ücrete geçtiğimiz yıllarda enflasyon sebebiyle yılda 2 kez zam yapılmaya başlanmıştı. Ancak, bu sene hükümetin son açıklamalarına göre, artık asgari ücrete yılda bir defa zam yapılacağı belirtildi. 

Haziran 2023'te yapılan zamla beraber asgari ücret 11 bin 402 TL'ye yükselmişti. Ardından 1 Ocak 2024 - 31 Aralık 2024 arasında ise asgari ücret, 17 bin 2 TL olarak ödenmeye başlandı. 

Yeni asgari ücretin belli olmasına aylar kala, sık sık zam tahminleri yapılıyor. Son tahmin de gazeteci Fatih Portakal'dan geldi. 

Fatih Portakal, SÖZCÜ TV Ana Haber'de asgari ücret zammına ilişkin dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. İhtimalleri bir bir sıralayan Fatih Portakal yeni zam oranının yüzde 40 ila yüzde 50 arasında olacağının beklediğine vurgu yaptı. 

Gazeteci Fatih Portakal, hükümet için "İnsafa gelecek olursa oran yüzde 65'e de yükselebilir" diye konuştu. 

Tüm bunların yanı sıra hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program'da enflasyon hedefleri belli oldu ve asgari ücret tahminleri de masaya geldi. 

Orta Vadeli Program’a göre 2024 sonunda enflasyonun yüzde 41,5'e düşmesi beklenirken, asgari ücret için de 3 rakam ortaya çıktı. 

Hükümetin "Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" politikasından yola çıkarak asgari ücrete en az yüzde 40 zam yapılması öngörülüyor. Ancak asgari ücrete uygulanacak zam, tüm seneyi kapsayacağı için bir refah payının da gündeme gelmesi  tahminler arasında yer alıyor. 

Refah payı eklemesi ile yüzde 40'lık zammın yüzde 45 ya da 50 seviyelerini bulabileceği belirtiliyor. 

Buna göre, yüzde 40 zam yapılması halinde asgari ücret 23 bin 802 Türk Lirası’na yüzde 45 zam gelmesi halinde 24 bin 652 Türk Lirası’na çıkacak. 

Eğer 2025 Ocak'ta asgari ücrete yüzde 50'lik artış uygulanırsa rakam 25 bin 503 Türk Lirası’nı bulacak. 

Tunceli depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi: Deprem bekliyoruz, endişelendik!

Türkiye'de konuta erişilebilirlikte 'kamulaştırma' modeli uygulanabilir mi? 

Çimento sektöründe son durum: Geçen yıla göre yüzde 10,2 arttı!